Ontwerpbestemmingsplan Hollendewagenweg 21 Werkhoven, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van vrijdag 25 augustus 2017 gedurende zes weken (tot en met donderdag 5 oktober 2017) het ontwerpbestemmingsplan Hollendewagenweg 21 Werkhoven en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het voorliggend bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van 2 zorgappartementen in de voormalige stallen van het gemeentelijk monument “Hoeve Sterkwijk” aan de Hollendewagenweg 21 in Werkhoven. Om 24-uurs zorg te kunnen verlenen wordt een nieuwe beheerderwoning gerealiseerd in de bestaande schuur bij de dwarshuisboerderij. Door de nieuwe activiteiten kan de monumentale bebouwing worden opgeknapt en in stand worden gehouden.

Het plan is in strijd met het bestemmingsplan “Buitengebied Bunnik 2011”, aangezien het perceel, met uitzondering van het woongedeelte van de boerderij, een agrarische bestemming heeft.

Voorliggende partiële herziening van het bestemmingsplan maakt de nieuwe activiteiten planologisch mogelijk.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpWHVhollendeww21-on01 .

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpWHVhollendeww21-on01 .

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Zienswijze indienen

Van vrijdag 25 augustus 2017 tot en met donderdag 5 oktober 2017 kan iedereen als volgt een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad:

  • 1.

    schriftelijk: u kunt uw brief sturen naar de Gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

  • 2.

    mondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met dhr. R. van den Boer van de afdeling Fysiek domein, telefoonnummer (030) 659 4848.

  • 3.

    digitaal: met het formulier ‘Zienswijze indienen’, te vinden op www.bunnik.nl onder ‘Online regelen’.

Naar boven