Gemeente Baarn - Publicatie ontwerpbesluit ex. art. 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo voor de realisatie van een relaishuis bij het spoor in Baarn ten behoeve van de spoorwegbeveiliging.

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 18 augustus 2017 tot en met donderdag 28 september 2017 het ontwerpbesluit ex. artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de realisatie van een relaishuis bij het spoor in Baarn voor een ieder ter inzage ligt. De beoogde locatie ligt in het verlengde van de parkeerplaats aan de Lt. Gen. Van Heutszlaan langs het spoor.

Het relaishuis zal onderdeel uitmaken van het spoorwegbeveiligingssysteem. Het spoorwegbeveiligingssysteem sluit conflicterende treinbewegingen uit en verhindert dat een spoorwegsein op veilig kan worden gezet zolang niet gegarandeerd is dat de rijweg na dat sein veilig is. De nieuwe systemen zorgen ervoor dat meer spoorweginformatie beschikbaar is door monitoring op afstand. De twee bestaande relaishuizen in Baarn zijn dan overbodig en zullen worden gesloopt.

Geldend bestemmingsplan

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan is “Pekingpark-Baarnsch Lyceum”, vastgesteld op 22 december 2010. De beoogde locatie heeft de bestemming “Groen”. Het plan is in strijd met het bestemmingsplan vanwege het gebruik en de bebouwing. Afwijken van het bestemmingsplan is mogelijk met artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo. Het college is voornemens om mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken gedurende 6 weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag omgevingsvergunning neemt.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ligt ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het ontwerpbesluit op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611. Het ontwerpbesluit is daarnaast digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0073-ON01).

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzageligging van vrijdag 18 augustus 2017 tot en met donderdag 28 september 2017 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze op het genoemde ontwerpbesluit kan schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. ‘zienswijze realisatie relaishuis’.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondelinge zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw E. Nelissen via telefoonnummer 035 – 54 81 782.

 

Naar boven