Vaststelling wijzigingsplan Slagen van Graafland en hogere waarde

Logo Molenwaard

Ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening heeft het college van Molenwaard op 24 januari 2017 het wijzigingplan ‘Slagen van Graafland’ vastgesteld. Het plan maakt het juridisch planologisch mogelijk om een woning te realiseren naast de Graafland 14 in Groot-Ammers.

Burgemeester en wethouders van Molenwaard hebben besloten voor een nieuw te bouwen woning aan Graafland, ten westen van huisnummer 17, te Groot-Ammers een hogere waarde van maximaal 53 dB vast te stellen ten gevolge van het verkeer op de weg Graafland. Het besluit is nodig omdat de woning een hogere geluidbelasting dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zal ondervinden ten gevolge van het wegverkeer.

De collegebesluiten liggen met bijbehorende stukken met ingang van 27 januari 2017 zes weken tijdens openingstijden ter inzage in de bibliotheek te Nieuw-Lekkerland (Raadhuisplein 1). Hiernaast is het wijzigingsplan 24 uur per dag via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.1927.WPKavelSlagenAMS-VG01 in te zien.

Beroep wijzigingsplan

Tijdens de termijn van de terinzageligging kunnen belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarom kan tevens een voorlopige voorziening bij deze afdeling worden ingediend. Het wijzigingsplan treedt in werking op 10 maart 2017.

Voor meer informatie zie de digitale bekendmaking op www.gemeentemolenwaard.nl.

Beroep hogere waarde

Tegen het besluit kan door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht, een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben gepubliceerd. Het beroepschrift wordt ingediend bij de Arrondissementsrechtbank te Rotterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

Daarnaast kan door deze belanghebbende aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het beroepschrift en het verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Naar boven