Gemeente Landgraaf - Vooraankondiging bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Schaesberg Noord"

Logo Landgraaf

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Landgraaf kennis van het voornemen om een partiële herziening van het bestemmingsplan “Schaesberg Noord” voor te bereiden. Het betreft een herziening van het bestemmingsplan “Schaesberg Noord” ter plaatse van Slot Schaesberg. De Stichting Landgoed Slot Schaesberg wil het kasteel en de hoeve van Slot Schaesberg herbouwen en zichtbaarder maken in het landschap van het Haesdal. De herbouw van het kasteel en de hoeve zullen een toeristische attractie vormen waar bezoekers kunnen ervaren hoe het leven in de 17e eeuw geleefd werd. Voor de realisatie van deze plannen dient een nieuw bestemmingsplan te worden opgesteld.

Op grond van artikel 1.3.1 Bro wordt vermeld dat er nog geen stukken ter inzage liggen, er geen gelegenheid wordt geboden om op grond van artikel 1.3.1 Bro zienswijzen naar voren te brengen en voorts geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen. In de komende periode zal vooroverleg worden gevoerd met betrokken instanties op grond van artikel 3.1.1 Bro. Er wordt geen gelegenheid geboden voor inspraak op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening.

Zodra burgemeester en wethouders een ontwerpbestemmingsplan vaststellen, zal dit met alle daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage worden gelegd conform het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Dan bestaat ook voor een ieder de mogelijkheid om zienswijzen kenbaar te maken. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 045.

Naar boven