Rectificatie publicatie Staatsblad 5 juli 2017 en LingewaalJournaal 5 juli 2017 over Voorbereiding bestemmingsplan “Spijksesteeg 14”

Logo Lingewaal

Volgens artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan willen voorbereiden voor het wijzigen van de bestemming, de realisatie van een nieuwe bedrijfswoning, de realisatie van één loods en de realisatie van een overkapping aan de Spijksesteeg te Spijk.

 

Volgens artikel 1.3.1. lid 2 Bro melden wij dat wij geen gelegenheid bieden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat wij de betrokken onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid stellen advies uit te brengen over dit voornemen.

 

Ter inzage legging voorontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Spijksesteeg 14” te Spijk zoals bedoeld in de Inspraakverordening Lingewaal 2005.

 

Toelichting

De eigenaar van het perceel op het adres Spijksesteeg 14 te Spijk verzoekt de woonbestemming en een deel van de ten westen van het woonperceel gelegen agrarische bestemming te wijzigen in een bedrijfsbestemming. Dit ten behoeve van een feitelijk ter plaatse aanwezige eenmansbedrijf in de vorm van een grond- en straatwerkersbedrijf. Ook verzoekt de eigenaar de bestaande woning te slopen en deze te vervangen door een nieuwe bedrijfswoning. Tevens verzoekt de eigenaar de realisatie van een nieuwe overkapping en de realisatie van een nieuwe loods, waarvan de toekomstige ligging achter de bestaande loods gesitueerd zal zijn.

 

Het verzoek past niet binnen de bestemming van het geldende bestemmingsplan ‘Reparatieplan bestemmingsplan Buitengebied 2014’. Om de ontwikkeling toch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

 

Ontheffing hogere geluidswaarde

Voor het plangebied van het ter inzage liggende voorontwerpbestemmingsplan is een akoestisch onderzoek verricht. Uit het akoestisch onderzoek van 10-06-2016 blijkt dat de geluidsbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen bedrijfswoning, door de invloed van voorbijkomend verkeer, hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB, conform de Wet geluidhinder. Naar aanleiding hiervan is een concept ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden opgesteld.

 

Het concept ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het voorontwerpbestemmingsplan “Spijksesteeg 14” ter inzage en is te raadplegen via de website van de gemeente www.lingewaal.nl en in het gemeentehuis te Asperen.

 

Gewijzigde ter inzagelegging in verband met rectificatie

Vanaf donderdag 10 augustus 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Spijksesteeg 14’ gedurende een periode van zes weken (tot en met woensdag 20 september 2017) voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-63 40 00. Het plan is ook digitaal raadpleegbaar via de website van ruimtelijke plannen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?dossierid=NL.IMRO.0733.BpSpkspijksestee14

 

Inspraak

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een inspraakreactie indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

Naar boven