Ontwerpbestemmingsplan Vogelasiel

Logo Someren

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 11 augustus 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Vogelasiel Someren” gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op 21 september 2017.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Vogelasiel Someren” voorziet in de planologische vestiging en de uitbreiding van het vogelasiel aan de Philipsbosweg/Bussersdijk. Het vogelasiel is door de provincie Noord-Brabant aangewezen als één van de twee centrale opvanglocaties voor vogels en andere kleine inheemse dieren. Op dit moment staat het geldende bestemmingsplan de vestiging en de uitbreiding van het vogelasiel niet toe. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een passende bestemming voor het vogelasiel.

Omdat door de uitbreiding van het vogelasiel bos wordt aangetast dat deel uitmaakt van het Natuur Netwerk Brabant, moet het verlies aan bos elders binnen de gemeente Someren gecompenseerd worden. Het compensatieperceel, dat op dit moment nog agrarisch wordt gebruikt, maakt ook deel uit van het ontwerpbestemmingsplan. Dit perceel krijgt een natuurbestemming en wordt als zodanig ingericht.

Voornemen tot verzoek om aanpassing begrenzing Natuur Netwerk Brabant (NNB)

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 5.5 van de “Verordening ruimte 2014” van de Provincie Noord-Brabant, voornemens zijn om Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken om aanpassing van de grens van het Natuur Netwerk Brabant (NNB), betrekking hebbend op dit bestemmingsplan. Op de bij het ontwerpbestemmingsplan behorende verbeelding is dit als volgt aangeduid:

‘overige zone - in verordening ruimte te verwijderen NNB' en 'overige zone - vanwege natuurcompensatie te realiseren natuur inclusief het beheertype N.15.02’. Het is mogelijk om tegen dit voornemen separate zienswijzen in te dienen.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02016007-OW01. De plannen zijn tevens te raadplegen via de gemeentelijke website www.someren.nl.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Het is mogelijk om zienswijzen in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast kunnen separate zienswijzen kenbaar worden gemaakt tegen het voornemen van burgemeester en wethouders om een verzoek te doen tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, nadere vragen hebben of het plan buiten de openingstijden willen in zien, kunnen binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven