Bestemmingsplan Ondergrondse hoogspanningsleiding Oterleek - Boekelermeer ongewijzigd vastgesteld, gemeente Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 oktober 2016 besloten heeft het bestemmingsplan Ondergrondse hoogspanningsleiding Oterleek - Boekelermeer ongewijzigd vast te stellen.

 

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan ‘Ondergrondse Hoogspanningsleiding OterleekBoekelermeer’ betrekking heeft, wordt aan de noordzijde begrensd door de 150kV-station Oterleek. Aan de zuidzijde wordt de begrenzing aangesloten op de gasopslag Bergermeer.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is er op gericht om de instandhouding van de ondergrondse hoogspanningsleiding ook planologisch-juridisch te regelen in de geldende bestemmingsplannen die door deze in de periode 2012-2013 aangelegde ondergrondse hoogspanningsleiding worden doorkruist.

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan is gepubliceerd op 6 april 2016 en heeft met ingang van 7 april 2016 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbesluit ongewijzigd vastgesteld.

 

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 januari 2017 tot en met woensdag 8 maart 2017 voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunningen- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 12 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl/Afspraak_inzage of via telefoonnummer 14 072.

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Ondergrondse hoogspanningsleiding Oterleek - Boekelermeer) of via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0361.BP00133-0305

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

25 januari 2017

 

Naar boven