Mededeling ontheffing Wet milieubeheer Zutphen – Delden (spoor), Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat bij besluit van 7 augustus 2017, kenmerk IenM/BSK-2017/189617, met toepassing van artikel 11.24, eerste lid, van de Wet milieubeheer, ProRail een tijdelijke ontheffing van de naleving van de geluidproductieplafonds is verleend voor 311 referentiepunten langs het spoortraject Zutphen – Delden.

De tijdelijke ontheffing geldt voor het kalenderjaar 2017. In de ontheffing is per referentiepunt een maximale overschrijding van de geluidproductieplafonds bepaald. Deze maximale overschrijding bedraagt maximaal 1,0 dB.

Aanleiding

Deze beschikking is verleend vanwege de volgende bijzondere omstandigheid. Syntus neemt per 10 december 2017 de concessies op de baanvakken Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen over van NS-Reizigers. Syntus is genoodzaakt om 45 tot 60 nieuwe machinisten te werven en op te leiden in 2017. Alle aspirant-machinisten moeten, naast de uren opleiding op de trein, 30 rijdagen op LINT-materieel maken. Syntus rijdt nu alleen de dienstregeling Zutphen – Hengelo – Oldenzaal en moet extra ritten plannen om de rijdagen van de aspirant-machinistenmogelijk te maken. De geluidruimte tussen Zutphen en Delden is beperkt. Het gaat om 8 rittenper dag (4 maal op en neer tussen Zutphen en Delden), op doordeweekse dagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur, in de periode half april 2017 tot december 2017 (8 maanden). Deze extra ritten passen niet binnen de geluidproductieplafonds.

Inzage

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken referentiepunten met de bijbehorende maximale overschrijdingen van de geluidproductieplafonds. Het besluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden), gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze laatste mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai: 0348 – 487 450.

Alle stukken worden tevens gepubliceerd op de website van het Bureau Sanering Verkeerslawaai: www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur/bekendmakingen.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken ná de dag waarop dit is bekendgemaakt door middel van toezending aan de aanvrager, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (de datum en het nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich niet met het besluit niet kan verenigen.

Het niet-voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift.

Meer informatie

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op www.geluidspoor.nl.

Naar boven