Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen binnenstad tijdens kermis, evenementen- en kindermarkt en 24 uur van Montfoort

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort,

hebben besloten om:

  • 1.

    Vanaf maandag 14 t/m zaterdag 19 augustus 2017 t.b.v. de kermis een geslotenverklaring en parkeerverbod voor alle voertuigen in te stellen op het Hofplein in Montfoort door het plaatsen van de borden model C1 en E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990 bij alle toegangswegen tot het plein;

  • 2.

    Op vrijdag 18 augustus 2017 t.b.v. de kindermarkt een geslotenverklaring en parkeerverbod in te stellen voor alle voertuigen op de Hoogstraat, Keizerstraat en Om ’t Hof in Montfoort door het plaatsen van de borden model C1 en E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 3.

    Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus 2017 t.b.v. de 24 uur van Montfoort een geslotenverklaring en parkeerverbod voor alle voertuigen in te stellen op de Plaats in Montfoort door het plaatsen van de borden model C1 en E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990. Circulatie via de Keizerstraat en Havenstraat blijft tijdens de opbouw op vrijdagochtend- en middag 18 augustus 2017 mogelijk;

  • 4.

    Op zaterdag 19 augustus 2017 t.b.v. de calamiteitenroute een parkeerverbod in te stellen op de Mannenhuisstraat en Koude Hoek in Montfoort door het plaatsen van bord E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 5.

    Op zaterdag 19 augustus 2017 t.b.v. de plaatsing van afvalcontainers een parkeerverbod in te stellen op drie parkeerplaatsen op het parkeerterrein aan de Havenstraat in Montfoort door het plaatsen van bord model E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 6.

    Op zaterdag 19 augustus 2017 t.b.v. de evenementenmarkt een geslotenverklaring en parkeerverbod voor alle voertuigen in te stellen op diverse wegen in de binnenstad van Montfoort door het plaatsen van de borden model C1 en E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 7.

    De afsluitingen op vrijdag 18 augustus 2017 uit te voeren zoals weergegeven in bijlage 1 bij dit verkeersbesluit;

  • 8.

    De afsluitingen op zaterdag 19 augustus 2017 uit te voeren zoals weergegeven in bijlage 2 bij dit verkeersbesluit.

Montfoort, 8 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Montfoort,

namens dezen, het dagelijks bestuur van de UW Samenwerking,

namens deze,

J. Stieber

Beleidsmedewerker Verkeer

Bevoegdheid

De beleidsmedewerker Verkeer is bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en het door het dagelijks bestuur van de UW Samenwerking op d.d. 24 november 2014 vastgestelde mandatenregister UW Samenwerking.

Wetgeving

De wettelijke grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:

• Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);

• Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);

• Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb);

• (Uitvoeringvoorschriften) Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding

Vanwege de kermis op het Hofplein, de evenementenmarkt en kindermarkt op diverse plekken in de binnenstad en de 24 uur van Montfoort op de Plaats is het nodig diverse tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen in de binnenstad van Montfoort in de periode van 14 tot 20 augustus 2017.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

  • De evenementen worden georganiseerd op diverse locaties in de binnenstad van Montfoort. De in dit besluit genoemde geslotenverklaringen en parkeerverboden zorgen ervoor dat de ruimte beschikbaar is voor het betreffende evenement en er geen gebruik wordt gemaakt van de beschikbare parkeergelegenheid.

  • Vanzelfsprekend wordt ook de veiligheid voor bezoekers hiermee gewaarborgd.

  • Bij de besluitpunten 1 t/m 6 is weergegeven met welk doel de maatregelen worden ingesteld.

  • Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer tijdens de diverse afsluitingen te begeleiden. Een nadere uitwerking hiervan is opgenomen in de bijlagen van de evenementenvergunning. In bijlage 1 en 2 bij dit verkeersbesluit zijn de belangrijkste afsluitingen (vrijdag en zaterdag) weergegeven.

  • Tijdens het evenement is de wegsleepregeling Montfoort van kracht (in werking getreden op 04-02-2016). Daarbij is het een voorwaarde dat ter plaatse voldoende kenbaar is gemaakt dat parkeren niet is toegestaan en dat er voldoende noodzaak is om daadwerkelijk tot wegslepen over te gaan.

De maatregelen in dit verkeersbesluit strekken derhalve tot:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het in stand houden van de weg en waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de Politie Eenheid Midden-Nederland, district West Utrecht. De gemandateerde verkeersspecialist heeft positief geadviseerd over het verkeersbesluit. Daarnaast heeft overleg met de politie plaatsgevonden in het kader van de vergunning voor de diverse evenementen en het bijbehorende veiligheidsplan.

De wegen waarop de verkeersmaatregelen worden ingesteld zijn in beheer bij de gemeente Montfoort. Daarom is het niet noodzakelijk, dat het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg, wordt gehoord (artikel 23 van het BABW).

Belangenafweging

De maatregelen zorgen ervoor dat diverse locaties in de binnenstad tijdelijk niet bereikbaar zijn, ook is er minder parkeerruimte beschikbaar. Gelet op de tijdelijke aard van de maatregelen en het feit dat het jaarlijks terugkerende evenementen betreft waaraan een groot deel van de lokale bevolking deelneemt, is er geen sprake van het onevenredig schaden van belangen.

Mededelingen

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 7:1 van de Awb kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking tegen dit verkeersbesluit schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de motieven achter het bezwaar.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u bij de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek tot een voorlopige voorziening kunt u indienen bij de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, onder vermelding van voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor de behandeling van het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven