Kennisgeving vergunning voor gebruik van explosieven bij verkenningsonderzoek Akkrum en Zuid-Friesland, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken doet de volgende kennisgeving:

Dat aan Vermilion Energy Netherlands B.V. te Harlingen, een vergunning ingevolge artikel 22, eerste lid, van het Mijnbouwbesluit is verleend voor het uitvoeren van een verkenningsonderzoek met gebruikmaking van ontplofbare stoffen, in het onderzoeksgebieden Akkrum, gelegen in de gemeenten Heerenveen, Leeuwarden, Tietjersksteradeel, Opsterland, Súdwest Fryslân en Smallingerland.

De vergunningaanvraag betreft het uitvoeren van een verkenningsonderzoek ten behoeve van het verkrijgen van informatie over eventueel aanwezige aardgashoudende lagen en om bodemlagen die geschikt zijn voor geothermie te onderscheiden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van mobiele installaties. De werkzaamheden en transporten zullen zoveel mogelijk overdag en gelijktijdig plaatsvinden. De werkzaamheden zullen naar verwachting begin augustus 2017 aanvangen en omstreeks eind december 2017 zijn afgerond.

Tot en met 21 augustus 2017 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Economische Zaken, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met het Staatstoezicht op de Mijnen, zie hiervoor www.sodm.nl.

Naar boven