Rectificatie publicatie vaststelling bestemmingsplan “Hartkamers van Berlicum”.

Logo Sint-Michielsgestel

 

Voor de “Hartkamers van Berlicum” is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. De publicatie van dit bestemmingsplan heeft op donderdag 27 juli 2017 plaatsgevonden. De betreffende publicatie heeft echter niet op de juiste wijze plaatsgevonden. Hierdoor is het noodzakelijk om het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken opnieuw ter inzage te leggen.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij

besluit van 6 juli 2017:

-het bestemmingsplan “Hartkamers van Berlicum” heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Hartkamers van Berlicum” betreft een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan.

Het plangebied omvat het centrumgebied van Berlicum, van Hoogstraat/Mercuriusplein tot het Kerkplein/Kerkwijk en het tussenliggende gebied. Daarnaast betreft het een actualisering van de vigerende plannen en geeft het een planologisch/juridische regeling voor het plangebied.

In dit bestemmingsplan worden diverse gewenste ontwikkelingen gefaciliteerd en direct of door middel van wijzigingsbevoegdheden meegenomen. De ontwikkelingen die in het bestemmingsplan zijn opgenomen passen binnen het c.q. zijn afgestemd op het door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitsplan en Distributie Planologisch Onderzoek (DPO).

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn in het raadsbesluit en Nota van Zienswijzen opgenomen en betreffen de volgende zaken:

  • a.

    De dubbelbestemming “Leiding-Riool” te benoemen in de Toelichting.

  • b.

    De gebruikte term “Hoogheemraadschap” te vervangen door Waterschap “Aa en Maas”.

  • c.

    De regel “ouderenhuisvesting met bijpassende voorzieningen” opnemen in de bestemming “Maatschappelijk”.

  • d.

    Voor de locatie kadastraal bekend gemeente Berlicum, sectie L, nummers 1594 + 2277 wordt een bouwvlak voor de realisatie van appartementen opgenomen en wordt de bestemming “Openbaar gebied” aangepast voor de verbreding van het Veenpad en aanleg trottoirs.

     

I nformatie , i nzagetermijn en procedure

Het bestemmingsplan “Hartkamers van Berlicum” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 4 augustus 2017 tot en met donderdag 14 september 2017 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 55 31 111).

 

Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.2017BLCCENTRUMM100-VA01) raadplegen en downloaden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.2017BLCCENTRUMM100-VA01

 

Tijdens de inzagetermijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door een belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht c.q. belanghebbenden die kunnen aantonen dat hij/zij redelijkerwijze daartoe niet in staat is geweest en door belanghebbenden wiens belang is geschaad door de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

De beroepen moeten worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P.van Boxtel van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: (073) 553 16 17 of via het emailadres P.v.Boxtel@sint-michielsgestel.nl. Bij afwezigheid van de heer P. van Boxtel kunt u contact opnemen met de Frontoffice van de gemeente, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 11 50 of via het emailadres: gemeente@sint-michielsgestel.nl

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

3 augustus 2017.

Naar boven