Ontwerp Uitwerkingsplan Centrumeiland, tranche 1

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 18 juli 2017 het ontwerp van het “Uitwerkingsplan Centrumeiland, tranche 1” vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpuitwerkingsplan

Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt op Centrumeiland van IJburg 2. Het betreft enkel de eerste tranche van Centrumeiland welke in de zuid-oosthoek van het eiland ligt. De begrenzing aan de zuidzijde wordt gevormd door de Muiderlaan en aan de oostzijde door de Strandlaan. Er wordt met het uitwerkingsplan beoogd de ontwikkeling van woningen en enkele voorzieningen mogelijk te maken.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpuitwerkingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 3 augustus 2017 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op het stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl. Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is:NL.IMRO.0363.M1702BPGST-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Amsterdam, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze Uitwerkingsplan Centrumeiland, tranche 1”. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpuitwerkingsplan kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam, per adres: RVE Ruimte & Duurzaamheid, t.a.v. dhr. mr. ing. J. de Rijke, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze ten aanzien van het ontwerpuitwerkingsplan kan contact worden opgenomen met de heer J. de Rijke, Ruimte & Duurzaamheid, team R&D, telefoonnummer 14 020.

 

 

Amsterdam, 2 augustus 2017

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven