Omgevingsvergunning ‘Emmen, Westenesscherstraat 60’ en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Emmen

O mgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Emmen delen mee dat een omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een woning op het perceel Westenesscherstraat 60 te Emmen.

De aanvraag om een omgevingsvergunning is geregistreerd onder zaak-48713-2016 en heeft betrekking op het onderdeel handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

B esluit vaststellen hogere grenswaarde

Ten behoeve van bovengenoemde omgevingsvergunning hebben burgemeester en wethouders van Emmen een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld.

Het plan is gelegen binnen de bestaande geluidzone van de Westenesscherstraat in Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld van 50 dB (zaak-88866-2016/Z2016-00003692)). Het besluit is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Procedure

De besluiten en bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 27 januari 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. Op afspraak kunt u de besluiten en bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.

De besluiten en bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (‘Emmen, Westenesscherstraat 60’ met planid. NL.IMRO.0114.Zaak48713-V701).

Gedurende de ter inzage termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. Ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit verzoek heeft wel een schorsende werking.

Nadere informatie

Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 14 0591.

Naar boven