Ontwerpbestemmingsplan ‘Leiding Gasunie Hoogezand en omgeving’

Logo Hoogezand-Sappemeer

Het college van burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van donderdag 3 augustus 2017tot en met woensdag 13 september 2017 het ontwerpbestemmingsplan ‘Leiding Gasunie Hoogezand en omgeving’ ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

Voor een deel van de gemeente Hoogezand-Sappemeer is een bestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan is opgesteld voor vervanging en verlegging van een regionale gasleiding en enkele afsluiterschema’s en aftakleidingen.

Het leidingtracé doorkruist de gemeente Hoogezand-Sappemeer globaal van de Woortmansdijk (ter hoogte van nummer 20) in zuidoostelijke richting tot de Borgweg (ter hoogte van nummer 5). Tevens heeft het bestemmingsplan betrekking op een aftakleiding bij de Abrahamskade/Kieldiep, gronden bij A7/Winschoterdiep ter hoogte van de gemeentegrens (aftakleiding en afsluiterschema) en een aftakleiding Parkstraat – Rijksweg-Oost (ter hoogte van nummer 131).

Het doorvoeren van de aanpassingen aan het gasleidingnetwerk past niet in de geldende bestemmingsplannen, een herziening is noodzakelijk.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een dubbelbestemming ‘Leiding-Gas 2’. De onderliggende bestemmingen zullen met dit bestemmingsplan blijven bestaan.

De aanleg en versterking van leidingen in dit gebied hebben prioriteit vanuit het Rijk. De Crisis,- en Herstelwet is daarom van toepassing op dit plan (Chw artikel 2, afdeling 2, bijlage 1).

Ter i nzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan is gedurende de hiervoor genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.0018.BP126GasunieHS-20on.

Op deze website kunt u ook op adres zoeken.

Teven ligt een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek, Gorecht-Oost 157 te Hoogezand. Hebt u vragen over het plan, maak dan een afspraak met de Frontoffice of met Linda Smoors via telefoonnummer (0598)373737.

Ziens wijze

U kunt tijdens de periode van terinzagelegging op verschillende manieren een reactie geven op het plan door middel van een zienswijze.

Voor een schriftelijke zienswijze stuurt u een brief aan de gemeente t.a.v. de Gemeenteraad, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand.

Wanneer u een mondelinge zienswijze wilt indienen dan kunt u hiervoor een afspraak maken met Linda Smoors via telefoonnummer (0598)373737.

Naar boven