Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Sloterplas en omgeving

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 20 juli 2017 het bestemmingsplan Sloterplas en omgeving vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Sloterplas en omgeving, met planidentificatienummer NL.IMRO.0363.F1310BPSTD-VG01, ligt in stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam en wordt globaal begrensd door:

• Noorden: Slotermeer (Noordoever, H.M. Kraaijvangerstraat, Th. H. J. Lammerslaan, ten noorden van de kinderboerderij en manege Geuzeneiland);

• Oosten: Slotervaart (Oostoever, Christoffel Plantijnpad);

• Zuiden: Osdorp (ten zuiden van het watersporteiland Sloterplas, tot aan Oeverpad);

• Westen: Osdorp en sportpark Ookmeer (Oeverpad tot aan westzijde manege Geuzeneiland).

 

Het bestemmingsplan betreft de herziening van de volgende bestemmingsplannen:

• Slotervaart 2007, vastgesteld 1 juli 2009 (gedeeltelijk);

• Algemeen Uitbreidingsplan Tuinstad Slotermeer 1955 (vervallen per 1 juli 2013);

• Algemeen Uitbreidingsplan Tuinstad Geuzenveld 1955 (vervallen per 1 juli 2013).

 

Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dat wil zeggen dat in hoofdzaak de bestaande rechten en plichten uit de te vervangen planregelingen worden vastgelegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Sloterplas en omgeving met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 3 augustus 2017 ter inzage op het hierna genoemde adres, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken: Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-nieuwwest.

Het bestemmingsplan Sloterplas en omgeving met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F1310BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf vrijdag 4 augustus 2017 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 2 augustus 2017

burgemeester en wethouders,

 

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

 

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

 

 

Naar boven