Vianen, Hoef en Haag, 2e herziening exploitatieplan

Logo Vianen

Rectificatie

In onderstaande publicatie is abusievelijk een fout geslopen. De periode van ter inzage legging start op 26 juli 2017 en duurt 6 weken. De periode eindigt dus op 5 september 2017 (en NIET op 5 augustus 2017 zoals eerder is gepubliceerd).

De juiste tekst luidt als volgt:

Ontwerp 2 e  herziening Exploitatieplan Hoef en Haag, Vianen

Burgemeester en wethouders van Vianen maken bekend dat het ontwerp van de 2e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag ter visie ligt. Het gebied wordt globaal begrensd door de A27, Lekdijk, Hoevenweg en de kern Hagestein.

Op 25 maart 2014 heeft de gemeenteraad het Exploitatieplan Hoef en Haag vastgesteld.

Dit exploitatieplan is het financiële kader bij het eveneens in 2014 vastgestelde en vigerende bestemmingsplan Hoef en Haag. Als gevolg van artikel 6.15 lid 1 van de Wro dient een exploitatieplan periodiek te worden herzien. Bepaald is verder dat voor elke fase een inrichtingsplan dient te worden opgesteld, voorts dient de grondexploitatie te worden aangepast vanwege nieuwe inzichten, feiten en gegevens.

In de 2e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag wordt de ontwikkeling van fase 2 van Hoef en Haag in ontwerp vastgelegd en worden de financiële aspecten van de grondexploitatie geactualiseerd. Deze herziening omvat daartoe o.a. een ontwerp inrichtingsplan voor fase 2 van Hoef en Haag met daarin de nieuwbouw van circa 290 woningen in Het Dorpshart en het westelijk deel van het Lint en de nieuwbouw van voorzieningen aan De Brink die centraal in Het Dorpshart ligt.

In het kader van artikel 6.15 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan het ontwerp van de 2eherziening van het exploitatieplan (met bijlagen) gedurende 6 weken vanaf 26 juli 2017 tot en met 5 september 2017 tijdens kantooruren worden ingezien in de centrale hal van het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen. De documenten zijn hier analoog en digitaal (op de computer) in te zien. De ter inzage liggende stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.vianen.nl / www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kunnen uitsluitend belanghebbenden mondeling of schriftelijk hun zienswijze(n) over het ontwerp 2e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de Raad van de gemeente Vianen, Postbus 46, 4130 EA VIANEN. Voor mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt met de heer H. Ariaans of met de heer P. Perry; telefoon 0347 369 911. Zienswijzen indienen per e-mail is niet mogelijk.

Naar boven