Verleende omgevingsvergunning huisvesten seizoensarbeiders Moorven 2; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. hebben op 25 juli 2017 besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het huisvesten van 119 migranten (seizoensarbeiders) in gedeeltelijk bestaande bouw en een nieuwe uitbreiding van dit gebouw op het perceel Moorven 2 te Nuenen (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3° Wabo)

De omgevingsvergunning heeft betrekking op:

- legalisatie van de huisvesting voor migranten (seizoensarbeiders);

- uitbreiding van het aantal slaapplaatsen voor de huisvesting van maximaal 119 seizoensarbeiders binnen de bestaande bedrijfsbebouwing;

- de aanleg van een nieuwe parkeerplaats voor 56 auto’s, ten zuiden van de bedrijfsbebouwing;

- het bouwen van een kantine en overdekte terrassen.

Deze uitbreiding is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied voor zowel de activiteit bouwen als de activiteit gebruik. Het omgevingsvergunning is geregistreerd onder nummer N-HZ-2016-0112. De omgevingsvergunning is bij verlening niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp van de omgevingsvergunning.

Terinzagelegging

De omgevingsvergunning ligt met ingang van 2 augustus 2017 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage bij de receptie op het gemeentehuis. U kunt de omgevingsvergunning inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De plannen zijn ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

De omgevingsvergunning kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.OVBGMoorven2-D001

Beroep

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn binnen de termijn van terinzageligging geen zienswijzen ingebracht. In verband hiermee kan alleen nog beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning bij het college kenbaar te hebben gemaakt. Alleen zij kunnen binnen voornoemde termijn van zes weken na bekendmaking van de omgevingsvergunning beroep instellen bij de rechtbank.

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Oost-Brabant in ’s-Hertogenbosch, Sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het beroepschrift schorst de werking van de omgevingsvergunning niet. Indien tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant in ’s-Hertogenbosch, Sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Nuenen, 1 augustus 2017

Burgemeester en wethouders Nuenen ca.

Naar boven