Vaststelling bestemmingsplan 'Wognum - Lekermeer 11a'

Logo Medemblik

De gemeenteraad van Medemblik heeft in zijn vergadering van 13 juli 2017 het bestemmingsplan ‘Wognum – Lekermeer 11a’ vastgesteld. In deze publicatie vindt u meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan. Zo leest u onder meer hoe u het bestemmingsplan kunt bekijken, hoe u bezwaar kunt maken en vanaf welke datum het plan in werking treedt.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan voorziet in de sloop van de agrarische bedrijfsbebouwing aan de Lekermeer 11a in Wognum. Na de sloop van deze bebouwing is de bouw van 2 extra woningen mogelijk op het perceel in het kader van de ruimte voor ruimte regeling.

Bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan kunt u met ingang van 4 augustus 2017 tot 15 september 2017 op de volgende manieren inzien:

- Het bestemmingsplan staat op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0420.BPLGLEKERMEER11-VA01.

- Het bestemmingsplan staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Vastgestelde bestemmingsplannen’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer.

- Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Reageren op het bestemmingsplan?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan. U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

- U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad.

- U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Hoe stelt u beroep in?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 4 augustus 2017 tot 15 september 2017. Stuur uw brief voor 15 september 2017 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl.

Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 168,-. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 333,-.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op 15 september 2017. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 15 september 2017? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

Naar boven