Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 juli 2017, nr. WJZ/1202829, houdende wijziging van de Regeling beleggen, lenen en derivaten OCW 2016, in verband met een technische wijziging

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 2.17, tweede lid, van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING REGELING BELEGGEN, LENEN EN DERIVATEN OCW 2016

In artikel 1, van de Regeling beleggen, lenen en derivaten OCW 2016, wordt in de definitie ‘instellingen’, de zinsnede ‘artikel 1.2, onderdeel d, en artikel 1.8 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek’ vervangen door: artikel 1.8 en artikel 2.1 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

TOELICHTING

Met de laatste wijziging van de Regeling beleggen, lenen en derivaten OCW 2016, die op 1 april 2017 in werking is getreden, is een verwijzing opgenomen naar artikel 1.2, onder d, van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Met deze verwijzing zijn de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) onder het bereik van de regeling gebracht. Met de inwerkingtreding van de Wet Bescherming namen en graden per 1 september 2017 komt art. 1.2 van de WHW echter te vervallen.

Met de huidige wijziging wordt ervoor gezorgd dat de KB en KNAW toch onder het bereik van de regeling blijven, door te verwijzen naar artikel 2.1 van de WHW. Dat artikel bepaalt dat alle artikelen in dat hoofdstuk van de WHW, waaronder artikel 2.17, die als grondslag dient voor de Regeling beleggen, lenen en derivaten OCW 2016, ook betrekking hebben op de bekostigde universiteiten en hogescholen, de Open Universiteit, de levensbeschouwelijke universiteiten, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Koninklijke Bibliotheek.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker

Naar boven