Bestemmingsplan De Stille Wille, gemeente Oirschot

Logo Oirschot

Op 20 juni 2017 heeft de gemeenteraad van de gemeente Oirschot besloten om het bestemmingsplan De Stille Wille (NL.IMRO.0823.DESTILLEWILLE2016-VAST) gedeeltelijk gewijzigd vast te stellen. Het gevolg van deze gewijzigde vaststelling is dat volgens de formele wettelijk procedure GS in de gelegenheid wordt gesteld om te kunnen reageren op de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Daarnaast is besloten om voor dit plan geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins geregeld is. Bij vaststelling is besloten om wijzigingen door te voeren ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, deze wijzigingen zijn benoemd in de nota beoordeling zienswijzen en ambtelijke wijzigingen Bestemmingsplan De Stille Wille. Vanaf donderdag 3 augustus 2017 liggen het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter visie. U kunt het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan ligt ook ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan is gericht op het mogelijk maken van zowel het recreatieve gebruik als de permanente bewoning voor alle recreatieverblijven op het park. In samenhang met deze ontwikkeling krijgt een deel van het park de bestemming bos. Als voorwaarde voor deze dubbelbestemming zijn er met de parkeigenaar afspraken gemaakt over een bijdrage aan landschappelijke kwaliteitsverbetering. Hiervoor is anterieure overeenkomst gesloten en een projectportfolio opgesteld waarin deze projecten zijn opgenomen.

Beroepsmogelijkheid

Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die op tijd een zienswijze tegen dit plan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze tegen dit plan niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling in dit plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 2 augustus 2017

Naar boven