Gemeente Arnhem - Pallas Atheneplein e.o. diverse

Logo Arnhem

Zaaknummer: 104457

 

 

Binnenkort zal het nieuwe winkelcentrum in de wijk Schuytgraaf met de bijbehorende infrastructuur klaar zijn. In verband met de verkeersveiligheid op en rond en de bereikbaarheid van het nieuwe winkelcentrum is het noodzakelijk om een aantal verkeersmaatregelen te treffen.

 

De in onderstaand verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregelen strekken tot de volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) genoemde belangen:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg,

• het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,

• het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte, overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer.

Wij zijn van mening dat geen van de andere belangen uit artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 in dit geval in het geding zijn.

 

Volgens artikel 15 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (Babw) dient in een verkeersbesluit voor het plaatsen van 30 km per uur borden te worden aangegeven op welke wijze aan de in de Uitvoeringsvoorschriften Babw genoemde voorschriften ten aanzien van 30 km/uur bebording is voldaan. In het onderhavige geval is op de volgende wijze aan deze bepaling voldaan:

• de betrokken weg heeft een verblijfsfunctie,

• de maximumsnelheid van 30 km/uur vloeit redelijkerwijs voort uit de aard en inrichting van de betrokken weg,

• daar waar nodig worden snelheidsremmers aangebracht,

• de overgang van de 30 km/uur-zone naar de 50 km/uur-wegen wordt geregeld door middel van zoneborden en attentiemarkeringen.

 

Genoemde wegen zijn in beheer bij de gemeente Arnhem.

 

Er heeft overleg plaatsgevonden met de Korpschef Politie Nederland, Regio Oost Nederland, afdeling DROS.

 

Op grond van het voorgaande komen wij tot het volgende besluit.

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM;

 

gelet op:

- artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de WvW 1994,

- het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990),

- het bepaalde in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

- het bepaalde in artikel 15 van de WvW 1994;

 

mede gelet op:

- het Algemeen mandaat- en volmachtbesluit gemeente Arnhem,

- het Ondermandaatbesluit cluster Openbare Ruimte;

 

 

b e s l u i t e n:

 

1a. door het plaatsen van borden overeenkomstig model G7 (zone) van bijlage 1 van het RVV 1990 het Pallas Atheneplein aan te wijzen tot voetgangersgebied;

1b. onder de borden G7 onderborden te plaatsen met de tekst fietsers toegestaan;

1c. onder de borden G7 onderborden te plaatsen met de tekst "expeditieverkeer toegestaan ma. - vr. 9 - 12 h";

2. door het plaatsen van borden overeenkomstig model A1 zone van bijlage 1 van het RVV 1990 op het Pallas Atheneplein, de Juventaslaan een maximumsnelheid van 30 km per uur in te stellen;

3. door het plaatsen van borden overeenkomstig model E1 zone van bijlage 1 van het RVV 1990 de infrastructuur rondom het winkelcentrum, de Juventaslaan en het Pallas Atheneplein het parkeren te verbieden;

4. door het plaatsen van borden overeenkomstig model G11 van bijlage 1 van het RVV 1990 de voor fietsers bedoelde paden rondom het winkelcentrum in Schuytgraaf aan te wijzen tot verplicht fietspad;

5. door het plaatsen van borden overeenkomstig model G6 van bijlage 1 van het RVV 1990 op de parkeervakken aan de oostzijde van het Pallas Atheneplein 6 gehandicaptenparkeerplaatsen aan te wijzen.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem,

namens deze,

 

 

 

 

 

 

Robbert van Rooij

Hoofd van de afdeling Vergunning en Handhaving

 

 

Indien u het met deze beslissing niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop deze beslissing is verzonden c.q. bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Arnhem (Postbus 9200, 6800 HA Arnhem) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen, onder vermelding van datum en zaaknummer van het besluit.

Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Rechtbank Gelderland, Afdeling bestuursrecht, Walburgstraat 2-4, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem).

 

 

Staatscourant: d.d. 24 januari 2017

Naar boven