Kennisgeving Ontwerp Bestemmingsplan Den Bonsen Hoek

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 4 juli 2017 heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Den Bonsen Hoek’.

Plangebied

Het plangebied ligt in het noordoosten van het stedelijk gebied van Hellevoetsluis en wordt van noord naar west globaal begrensd door de Dijkweg, de Bonseweg, de Kanaalweg Westzijde, Amnesty Internationallaan en de Oostdijk.

Inhoud

Actualisatie bestemmingsplan

De gemeente Hellevoetsluis staat voor een nieuwe actualisatieronde van haar bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Den Bonsen Hoek vormt het eerste plan dat binnen deze nieuwe actualisatieronde wordt geactualiseerd. Het grootste deel van het plangebied is conserverend van aard. Dat wil zeggen dat de bouw- en gebruiksmogelijkheden in het nieuwe bestemmingsplan in hoofdzaak hetzelfde blijven.

Ontwikkellocatie Kop Oostdijk

Een deel van het bestemmingsplan betreft het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Kop Oostdijk’. De gemeente wil deze locatie gaan ontwikkelen tot woningbouwlocatie. Al langere tijd bestaat de wens om deze entree van Hellevoetsluis een aantrekkelijker aanblik te geven. Het plan is om aan de Kop van de Oostdijk, op de locatie van Moree en in de omgeving daarvan, maximaal 81 appartementen te ontwikkelen. De maximale bouwhoogte bedraagt vijf verdiepingen. Het project geeft invulling aan de vraag naar middel-dure appartementen, die geschikt zijn voor senioren. In het bestemmingsplan wordt de bouw van 3 appartementengebouwen van elk maximaal 27 woningen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Den Bonsen Hoek’ heeft vanaf 17 november tot en met 21 december 2016 voor een ieder ter inzage gelegen en is voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. De beantwoording van de ingediende reacties is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Den Bonsen Hoek’ ligt vanaf 3 augustus tot en met 13 september 2017 voor een ieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. de gemeenteraad van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijzen OBP Den Bonsen Hoek/Ontwikkeling Kop Oostdijk’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

V ervolg procedure

Na de voornoemde zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het ontwerp bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven