Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan "Zonnelaan 6 -2017" en ontwerp-omgevingsvergunning (gecoördineerde procedure)

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Zonnelaan 6 - 2017“ ter inzage ligt. Ook ligt het ontwerp-besluit tot afgifte van een omgevingsvergunning voor de bouw van een twee-onder-één-kapwoning en de aanleg van een inrit ter inzage. Dit is in overeenstemming met artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Voor het perceel Zonnelaan 6 is een bouwplan ontwikkeld om de bestaande woning te slopen en een twee-onder-één-kapwoning terug te bouwen. Deze ontwikkeling past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Wheermolen 2012”. Aan deze ontwikkeling kan alleen medewerking worden verleend door het treffen van een planologische maatregel. Daarom is het ontwerpbestemmingsplan “Zonnelaan 6 - 2017“ (ID-code: NL.IMRO.0439.BPZONNELAAN62017-on01) voorbereid. Dit beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor genoemd project en bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Voor de ontwikkeling is op 24 april 2017 een aanvraag om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en de aanleg van een inrit op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ingediend.

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover deze ontwikkeling en hebben op basis van de ″Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011″ besloten de voorbereidingen voor vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning te coördineren. Dit betekent dat voor het ontwerpbesluit de procedure volgens afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) wordt gevolgd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 28 juli tot en met 7 september 2017 ter inzage tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit beroep te kunnen instellen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw C.T. Bernaards (via 0299-452 452). U kunt uw zienswijze indienen via www.purmerend.nl/zienswijze-indienen. Hiervoor heeft u een DigiD-account nodig. De tijdig ingediende reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Naar boven