Gemeente Heusden - Bouwhoogten Hendrik de Jonghstraat, Haarsteeg

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat zij heeft ingestemd met de ontwerpomgevingsvergunning ‘Bouwhoogten Hendrik de Jonghstraat, Haarsteeg’.

Het plangebied wordt gevormd door de nieuwbouwkavels aan de Hendrik de Jonghstraat in Haarsteeg. Dit betreft een woningbouwproject met vrije kavels die al deels bebouwd zijn.

Al enkele jaren ontwikkelen onze gemeente en Ruimte-voor-Ruimte een woningbouwproject aan de Hendrik de Jonghstraat in Haarsteeg. Voor het plan is in het verleden het bestemmingsplan ‘Willy van den Berkstraat’ vastgesteld. Door een algemene ontheffingsmogelijkheid in dat plan was het mogelijk om met 10% van de maximum bouwhoogten af te wijken. Het meest recente en nu geldende bestemmingsplan ‘Haarsteeg’ bevat deze ontheffingsmogelijkheid niet meer en daarmee zijn de bouwmogelijkheden beperkt. Het is daarom gewenst de verdwenen bouwmogelijkheid terug te brengen. Hiervoor is nu een omgevingsvergunning met uitgebreide procedure conform de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aangevraagd. Daarmee is het mogelijk af te wijken van het bestemmingsplan.

Inzage

De ontwerpomgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 27 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van de ontwerpomgevingsvergunning is raadpleegbaar via www.heusden.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent de ontwerpomgevingsvergunning indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Graag bij uw schriftelijke reactie het zaaknummer 507038 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wenst u informatie, dan kunt u contact opnemen met Marco Molijn via het telefoonnummer 073 - 513 17 89.

 

Naar boven