Gemeente Gooise Meren - Bussum - Verplaatsen laad- en losplaats Kapelstraat voor nummer 9/11 naar Kapelstraat 8 en Aanwijzen parkeerplaats Kapelstraat voor nummer 11 als terras in het terrasseizoen – van 1 april tot en met 1 oktober.

Én

Aanwijzen parkeerplaats Kapelstraat voor nummer 11 als terras in het terrasseizoen – van 1 april tot en met 1 oktober.

Logo Gooise Meren

VB 2017-26

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

De Kapelstraat fungeert een deel van afgelopen zomer als terrasstraat. Daarbij mogen auto’s door de straat rijden, maar tijdens het terrassenseizoen is er minder ruimte voor geparkeerde auto’s. Een deel van de parkeerplaatsen wordt dan gebruikt voor de terrassen. De terrassen blijven het hele seizoen staan, van 1 april tot en met 1 oktober. De terrassen worden aangekleed met bloembakken.

Er is een verzoek binnengekomen van bistro La Cave op de Kapelstraat 11.  Een parkeerplaats voor Kapelstraat 9/11 is in gebruik als laad- en losplaats. Zij vragen om de laad- en losplaats te verplaatsen naar voor Kapelstraat nummer 8 en op de huidige laad- en losplaats in gebruik te mogen nemen als terras tijdens het terrasseizoen.

Doelstelling verkeersbesluit

Het verlevendigen van het centrum van Bussum waarbij horeca de gelegenheid krijgt terrassen in te richten. Door een samenwerking tussen gemeente, de dorpsmanager en de horeca ontstaat een veilige situatie en een eenduidig beeld.

Overwegingen

Door de samenwerking krijgt het centrum een impuls, het centrum wordt levendiger en krijgt een mooie uitstraling door de eenduidige afzetting van de terrassen op de parkeerplaatsen.

Belangenafweging

Het is wenselijk de laad- en losplaats te verplaatsen van voor Kapelstraat 9/11 naar voor Kapelstraat 8. De parkeerplaats voor Kapelstraat 9/11 wordt gedurende het terrasseizoen van 1 april tot en met 1 oktober buiten gebruik gesteld. Hierdoor kan het café een terras voor hun pand realiseren.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om:

 

  • 1.

    De laad- en losplaats op de Kapelstraat voor nummer 0/11 te verplaatsen naar de parkeerplaats voor Kapelstraat 8.

  • 2.

    De parkeerplaats op de Kapelstraat voor nummer 9/11 aan te wijzen als betaald parkeerplaats.

  • 3.

    De parkeerplaats op de Kapelstraat voor nummer 9/11 aan te wijzen als terras van 1 april tot en met 1 oktober.

  • 4.

    Dit aan te gegeven door het plaatsen hekwerken rond het terras en publiciteit in de media.  

    TekeningOp de tekening “VB 2017-26 – bijlage” staat de situatie van de oude locatie van de laad- en losplaats in rood en de nieuwe locatie in groen weergegeven.

     

    Bussum, 13 juni 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

      

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven