Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 20 januari 2017, nr. IENM/BSK-2017-14404, houdende wijziging van het Besluit instelling bezwarenadviescommissie personele aangelegenheden lenM in verband met de bekendmaking van vergoedingen op basis van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 2, vijfde lid, van Wet vergoedingen adviescolleges en commissies,

Besluit:

ARTIKEL I

Als vijfde lid toe te voegen aan artikel 4 van het Besluit instelling bezwarenadviescommissie personele aangelegenheden lenM:

  • 3. De voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de commissie ontvangen een vergoeding per vergadering ter hoogte van de maximaal toegestane vergoeding per vergadering voor de voorzitter als bedoeld in artikel 2 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies. De niet-ambtelijke leden en niet-ambtelijke plaatsvervangende leden van de commissie ontvangen een vergoeding per vergadering ter hoogte van de maximaal toegestane vergoeding per vergadering voor de andere leden als bedoeld in artikel 2 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2017 en werkt terug tot en met 1 april 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de Secretaris-generaal, drs. L.M.C. Ongering

TOELICHTING

Deze wijziging van artikel 4 beoogt middels aanvulling met een vijfde lid alsnog te voorzien in de nakoming van de wettelijke verplichting van artikel 2, vijfde lid van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies tot publicatie in de Staatscourant van de vergoedingen die voorzitter en leden van commissies, zoals de bij ministerieel besluit ingestelde bezwarenadviescommissie personele aangelegenheden lenM, ontvangen. Dit besluit treedt in werking op een voor dit soort wetgeving vastgesteld verandermoment namelijk op 1 april 2017. Aan het besluit wordt terugwerkende kracht verleend tot het moment waarop het Besluit instelling bezwarenadviescommissie personele aangelegenheden lenM in werking trad. Betrokkenen ontvangen vanaf dat moment al een vergoeding zoals dit wijzigingsbesluit voorstaat.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de Secretaris-generaal, drs. L.M.C. Ongering

Naar boven