Vaststelling bestemmingsplan ErfgooiersCollege

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan Erfgooiers College ter inzage. U kunt het plan met ingang van 28 juli 2017 gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan:

Het Erfgooiers College heeft het voornemen om nieuwbouw te realiseren. Hierbij blijft een deel van de bestaande bebouwing behouden en wordt voor een deel nieuwbouw gerealiseerd. In overleg met het bestuur van de school en een werkgroep, bestaande uit enkele omwonenden en andere belanghebbenden, zijn stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld voor de nieuwbouw.

In het bestemmingsplan is het bouwvlak van de school vergroot ten opzichte van het vorige bestemmingsplan. Het gedeelte van het sportveld dat aan het bouwvlak wordt toegevoegd heeft een oppervlakte van ongeveer 700m2 en mag maximaal voor 67% bebouwd worden. Het nieuwe schoolgebouw is geschikt voor 1050 leerlingen en wordt daarmee kleiner dan het huidige gebouw. De maximale bouwhoogte bedraagt 16 meter.

Inkijken bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan Erfgooiers College ligt van 28 juli 2017 tot en met 7 september 2017 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie).Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl >Bouwen en verbouwen > Bouwprojecten > Nieuwbouw Erfgooiers College.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPERFGOOIERS-VG01

Beroep instellen:

De beroepstermijn loopt van 29 juli 2017 tot en met 8 september 2017. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 9 september 2017. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 27 juli 2017

Naar boven