Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vaartzicht en besluit hogere waarden geluid

Logo Zaanstad

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vaartzicht

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 20 juli 2017 het bestemmingsplan Vaartzicht, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3828BP-0301, raadsbesluit 2017/25788, met bijbehorende stukken, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is er ten opzichte van het ontwerp één wijziging aangebracht. De wijziging is opgenomen in hoofdstuk 2.4 van de toelichting van het plan.

Het bestemmingsplan Vaartzicht biedt een juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van de locatie van voormalig verpakkingsbedrijf Bakker-Molenaar BV aan de Nauernasche Vaartdijk in Westzaan naar woningbouw. Het plangebied ligt aan de westkant van Westzaan vrijwel aan de rand van het dorp en grenst aan de westzijde aan de Nauernasche Vaart. Aan de overige zijden wordt het plangebied begrensd door een woonwijk.

Besluit Hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat zij, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 20 juni 2017 hogere waarden hebben vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai als gevolg van de Vaartdijk ten behoeve van 11 woningen. De hogere waarden hebben betrekking op het perceel aan de Nauernasche Vaartdijk 50 te Westzaan, kadastraal bekend als locatie Westzaan, sectie: B, nummers 02496, 03396, 03728

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden geluid liggen van donderdag 3 augustus tot en met 14 september 2017 ter inzage.

Het bestemmingsplan Vaartzicht met bijbehorende stukken is digitaal in te zien via:

•de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

Daarnaast liggen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden op de volgende wijzen ter inzage:

  • als .pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp.

Daarnaast kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld tegen het besluit hogere waarden geluid door:

•Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Het besluit hogere waarden treedt in werking na de bekendmaking.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Zaandam, 2 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven