Ontwerp bestemmingsplan ‘Verlegging gasleidingen’

Logo Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Verlegging gasleidingen’ is vastgesteld.

 

Gasunie gaat onderhoudswerkzaamheden verrichten aan het gastransportnet. Het gaat dan om renoveren, vervangen en versterken. Enkele bestaande leidingen liggen in de waterkering langs het Winschoterdiep. Tegenwoordig moeten de waterkeringen aan strenge eisen voldoen en kan een gasleiding niet meer een op een vervangen worden. Daarom zijn nieuwe tracés bepaald voor delen van deze leiding. In de gemeente Oldambt gaat het om twee tracés. De N-508-50 (nabij Scheemderzwaag, tracé 3) en de N-523-54 (nabij Beerta, tracé 4). Bij Scheemderzwaag gaat het om gasleidingen met afsluiterschema’s en een nieuwe vloeistofvervanger. De andere leiding begint bij de Oostwolderweg en loopt tot en met de spoorverbinding Groningen – Bad Nieuweschans. Hier is ook een afsluiterschema geprojecteerd. Het tracé deel tussen de Oostwolderweg en de Hoofdstraat wordt aangelegd in de vorm van een lange horizontaal gestuurde boring.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 27 juli gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

 

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895. 01BP0007-0301. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

 

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. De schriftelijke zienswijze moet worden gezonden aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

 

Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u opnemen met het cluster Ruimtelijke Zaken, via het telefoonnummer (0597) 48 20 00.

 

De bestemmingsplanprocedure valt onder de werking valt van de Crisis- en herstelwet (Chw). Zie Chw bijlage I Categorie 13. Artikel 1 Chw bepaalt dat afdeling twee van toepassing is op projecten die vallen onder bijlage I.

 

Winschoten, 26 juli 2017

Naar boven