Vaststelling aanpassingen bestemmingsplan “Buitengebied West”

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Aanleiding

Op 19 april 2017 en 5 juli 2017 heeft de gemeenteraad besloten om het bestemmingsplan “Buitengebied West” op een aantal onderdelen aan te passen. De redenen voor deze aanpassingen zijn als volgt:

  • Als gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Buitengebied West is het noodzakelijk om aanpassingen door te voeren die betrekking hebben op de percelen Reewal 32 en Zijdeweg 2, beiden te Reeuwijk.

  • De regels in het bestemmingsplan “Buitengebied West” bevatten ten aanzien van de toegestane omvang van (bedrijfs)woningen een onjuistheid. Daarom zijn deze regels aangepast. Tevens is een regeling opgenomen om de sanering van omvangrijke bijgebouwen binnen woonbestemming te stimuleren.

Ter inzage

De doorgevoerde wijzigingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied West, 1e herziening” en in een geconsolideerde versie van het bestemmingsplan. Deze beide bestemmingsplan zijn vanaf donderdag 27 juli tot en met donderdag 7 september 2017 in te zien. U kunt de plannen vinden via:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl via de ID nummers: NL.IMRO.1901.Herz1BuitengebWest-BP80 en NL.IMRO.1901.BuitengebiedWest-BP82 digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren van het Klantcontactcentrum aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

Beroepstermijn

Tegen de vastgestelde aanpassingen van het bestemmingsplan “Buitengebied West” is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 28 juli 2017.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn ofwel op 8 september 2017. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven