Besluit inzake aanmeldingsnotitie

Logo Borsele

Project Versterken 150 kV-net Zeeuws-Vlaanderen

Burgemeester en wethouders van Borsele maken bekend dat de gemeenteraad van Borsele, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, op 13 juli 2017 heeft besloten dat voor het project Versterken 150 kV-net Zeeuws-Vlaanderen en daarmee voor het bestemmingsplan “Borsels Buiten, 150 kV Ellewoutsdijk, 2017” geen milieueffectrapportage hoeft te worden uitgevoerd. Dit gelet op de aard en omvang van de voorgenomen ontwikkeling en de wijze van realisatie.

Inhoud Project

Het project Versterken 150 kV-net Zeeuws-Vlaanderen betreft het aanleggen van een nieuwe ondergrondse 150 kV-verbinding tussen het 150 kV-station Goes de Poel en het 150 kV-station Westdorpe. De gemeente Borsele heeft voor zijn grondgebied hiervoor een bestemmingsplan in voorbereiding.

De ontwikkeling van de nieuwe kabelverbinding is door de spanning en de lengte van meer dan 5 kilometer in gevoelig gebied m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit op basis van het Besluit milieueffectrapportage. De initiatiefnemer heeft hiertoe een aanmeldingsnotitie opgesteld en voorgelegd aan de gemeenteraad van Borsele.

Op grond van artikel 7.17 Wet milieubeheer beslist het bevoegd gezag over de vraag of bij de voorbereiding van het besluit inzake het bestemmingsplan voor de activiteit een milieueffectrapport moet worden opgesteld.

In de aanmeldingsnotitie wordt geconcludeerd dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het bestemmingsplan uitgesloten kunnen worden. De gemeenteraad van Borsele heeft om die reden besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig is.

Inzage

Vanaf 27 juli t/m 16 september 2017 ligt het raadsbesluit voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur.

Bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt bovengenoemd raadsbesluit beschouwd als een beslissing ter voorbereiding op een besluit. En is om die reden niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij dit raadsbesluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Heinkenszand, 26 juli 2017

Naar boven