Vastgesteld bestemmingsplan Kerkstraat 30

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering 29 juni 2017 het bestemmingsplan “Kerkstraat 30” gewijzigd (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02016012-VS01) heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Kerkstraat 30” voorziet in het begrenzen van het verkoopvloeroppervlak tot een oppervlakte van 4.104 m² voor het Sonnemanscomplex, lokaal bekend als onder meer Kerkstraat 30. Tevens wordt bestemmingsplanmatig verkoopvloeroppervlak enkel nog maar op de begane grond toegestaan. Binnen het gestelde maximum mogen de bestaande winkelruimten op de verdieping worden gehandhaafd. Het plan kent een parkeernormering en twee wijzigingsbevoegdheden richting woningbouw.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er door de gemeenteraad enkele aanpassingen doorgevoerd. Deze worden beschreven in het zienswijzenverslag en het erratum behorende bij het bestemmingsplan. De belangrijkste aanpassing is een verduidelijking van de mogelijkheden binnen het bruto vloeroppervlak detailhandel.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 28 juli 2017 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van zaterdag 29 juli 2017 tot en met vrijdag 8 september 2017.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 494888). Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02016012-VS01.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • iedere belanghebbende , voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven