Ontwerp-besluit omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen inzake herstructurering Windpark Etten-Leur (gebied Groene Dijk) in Etten-Leur

Logo Etten-Leur

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ten behoeve van de herstructurering van het Windpark Groene Dijk in Etten-Leur.

De onderhavige aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in het vervangen van 5 bestaande windturbines, door 3 nieuwe (opgeschaalde) windturbines, op nagenoeg dezelfde locatie. Het plangebied is gelegen in het gebied plaatselijk bekend als ‘Groene Dijk’ en wordt globaal begrenst door de Zevenbergseweg, Zeedijk, Bollendonkseweg en Lamsweg te Etten-Leur. Kadastraal bekend gemeente Etten-Leur, sectie M, nummers 1231-1233-1235-1239-1240. De aanvraag is bekend onder zaaknummer 2017OG0282-01.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 27 juni 2017 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag om omgevingsvergunning een verklaring van geen bedenkingen af te geven.

De aanvraag om omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo)

  • 2.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (artikel 2.1 onder c Wabo)

  • 3.

    Beperkte milieutoets (artikel 2.1 lid 1 onder i Wabo)

Ter inzage

De aanvraag en het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 17 augustus 2017 gedurende 6 weken, tot en met 28 september 2017, ter inzage gelegd in het Stadskantoor van de gemeente Etten-Leur. Het bezoekadres is: Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur.

Daarnaast zijn de aanvraag, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, de verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad van Etten-Leur en overige stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.etten-leur.nl, via Plannen en (ver)bouwen > Vergunning, melding en informatievoorziening > Windpark Groene Dijk.

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen gemotiveerd, bij voorkeur schriftelijk (geen e-mail), zijn zienswijze over het ontwerpbesluit indienen. Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA in Etten-Leur. In het geval er voorkeur wordt gegeven aan het indienen van een mondelinge zienswijze, kan er contact worden opgenomen met team ‘Planologie en beleid’, te bereiken via het algemene telefoonnummer 14 076.

Etten-Leur, 16 augustus 2017

Naar boven