Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’, Gemeente Grave

Logo Grave

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grave maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de gemeenteraad van Grave op 4 juli 2017 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’ vast te stellen.

Het bestemmingsplan ziet op de reparatie van het bestemmingsplan Buitengebied n.a.v. de uitspraak van de Raad van State d.d. 15 maart 2017 op een aantal ingestelde beroepen. De volgende wijzigingen zijn in het plan doorgevoerd:

  • Aanpassing definitie stellingenteelt in artikel 1: de teelt van gewassen op, aan of tegen stellingen;

  • Aanpassing artikel 4, lid 1: ‘De voor ‘Agrarisch met waarden-landschapswaarden’ aangewezen gronden zijn bestemd…’

  • Toevoeging artikel 6.5.2.a.9: een verstoringsoppervlakte hebben van ten hoogste 2.500 m2 ter plaatse van de aanduiding ‘overige zone –archeologie 5’.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’ met de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 26 juli tot en met 6 september 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis te Grave en kan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur en op dinsdag van 16:00 uur tot 20:00 uur en op afspraak worden ingezien bij de Publieksbalie van de gemeente Grave. Het bestemmingsplan (met planidentificatienummer NL.IMRO.0786.BPBuitengebiedher1-va03) kan tevens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep bij Raad van State

Tegen het besluit van de raad kan gedurende 26 juli tot en met 6 september 2017 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Vereisten beroepschrift

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt inwerking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Informatie Mevr. A.D. Wessels, Team Ruimtelijke Beleid (0486) 477 278, e-mail: danielle.wessels@cgm.nl of mevr. E. Daanen, Team Ruimtelijk beleid (0486) 477 277, e-mail erna.daanen@cgm.nl

Grave 25 juli 2017 

Naar boven