Gemeente Arnhem - BESLUIT Vijverlaan - Onder de Linden

Logo Arnhem

Zaaknummer: 104398

 

 

De Vijverlaan en Onder de Linden in Arnhem zijn verblijfsgebieden. Dat houdt in dat zij voornamelijk een functie hebben voor verkeer met een herkomst of bestemming in dit gebied. Sinds enige tijd rijdt lijnbus 9 niet meer over de Vijverlaan en Onder de Linden. De Vijverlaan en Onder de Linden kunnen daarom worden ingericht volgens de landelijke kenmerken van verblijfsgebieden, waar een maximumsnelheid van 30 km per uur geldt. Volgens de kenmerken heeft in verblijfsgebieden het verkeer van rechts voorrang. De geregelde voorrangssituaties op de Vijverlaan en Onder Linden worden daarom verwijderd. We brengen snelheidsremmers aan om ervoor te zorgen dat het verkeer niet te hard rijdt. Nu de lijnbus er niet meer rijdt, kan ook het parkeerverbod op de Vijverlaan worden opgeheven. De woonstraat is breed genoeg voor autoverkeer in twee richtingen in combinatie met parkeren. Het parkeren op deze wijze past ook goed binnen een verblijfsgebied.

 

De in onderstaand verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregelen strekken tot de volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) genoemde belangen:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg;

• het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Wij zijn van mening dat in dit geval geen van de andere belangen uit artikel 2 van de WvW 1994 in het geding zijn.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden zijn in de gelegenheid gesteld om over het voornemen tot dit verkeersbesluit hun zienswijze kenbaar te maken. Hiervan is geen gebruik gemaakt.

 

Genoemde wegen zijn in beheer bij de gemeente Arnhem.

 

Er heeft overleg plaatsgevonden met de Korpschef Politie Nederland, Regio Oost Nederland, afdeling DROS.

 

Op grond van het voorgaande komen wij tot het volgende besluit.

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM;

 

gelet op:

- artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de WvW 1994,

- het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990),

- het bepaalde in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

- het bepaalde in artikel 15 van de WvW 1994;

 

mede gelet op:

- het Algemeen mandaat- en volmachtbesluit gemeente Arnhem,

- het Ondermandaatbesluit cluster Openbare Ruimte;

 

 

b e s l u i t e n:

 

1. de borden overeenkomstig de modellen B1 t/m B6 (voorrangsweg/voorrangskruispunt) van bijlage 1 van het RVV 1990 op de Vijverlaan en Onder de Linden en bij de aansluitingen op deze wegen te verwijderen;

2. de borden overeenkomstig model E1 van bijlage 1 van het RVV 1990 geldende voor het gedeelte van de Vijverlaan tussen Geert Grootestraat en Rosendaalseweg, te verwijderen.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem,

namens het college,

 

 

 

 

 

 

 

mr. Robbert van Rooij

Hoofd van de afdeling Vergunning en Handhaving

 

Indien u het met deze beslissing niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop deze beslissing is verzonden c.q. bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Arnhem (Postbus 9200, 6800 HA Arnhem) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen, onder vermelding van datum en zaaknummer van het besluit.

Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Rechtbank Gelderland, Afdeling bestuursrecht, Walburgstraat 2-4, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staatscourant: d.d. 23 januari 2017

Naar boven