Bekendmaking ontwerp – omgevingsvergunning “Meije 300” ter inzage

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken bekend dat een verzoek om omgevingsvergunning voor het perceel Meije 300, kadastraal bekend als gemeente Zegveld ZVD00 sectie G nummer 1187 G 0 en Gemeente Zegveld ZVD00 sectie G nummer 118 G 0 is ontvangen voor de navolgende activiteiten, te weten:

 

  • 1.

    Wijziging van de gebruiksfunctie van de hooimijt als ruimte voor kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, theesalon/lunchroom, detailhandel in zelfgemaakte, - bewerkte, - gekweekte of geteelde producten, bij de kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten behorende ondersteunende catering, proeflokaal, galerie, internetverkoop en huwelijkssluitingen;

  • 2.

    Verruiming van de openingstijden naar 7 dagen per week, gedurende het gehele jaar;

  • 3.

    Wijziging van de gebruiksfunctie van het bedrijfsgebouw van galerie naar kleinschalige bedrijfsactiviteiten inclusief ondersteunende catering, detailhandel in zelfgemaakte, - bewerkte, - gekweekte of geteelde producten, galerie, proeflokaal, internetverkoop en huwelijkssluitingen;

  • 4.

    Wijziging van de gebruiksfunctie ten behoeve van verhuur van vaartuigen waaronder kano’s, sup’s en sloepen;

  • 5.

    Wijziging van bepaalde onderdelen van het perceel naar gebruik als terras

  • 6.

    Wijziging van gebruik als bedrijf naar gebruik in de vorm van extensief recreatief (mede) gebruik.

  • 7.

    Wijziging van de gebruiksfunctie van de atelier/galerie van een deel van het cultuurhistorisch waardevol gebouw als ruimte voor het realiseren van recreatief nachtverblijf op de verdiepingsvloeren;

  • 8.

    Wijzigen van het gebruik van het deel van het perceel als bedrijfswoning ten behoeve van bedrijfsmatige activiteiten naar gebruik als bedrijfswoning ten behoeve van de hiervoor genoemde activiteiten.

  • 9.

    Wijziging van het gebruik als cultuurhistorisch waardevol bijgebouw ten behoeve van het bedrijfsgebouw (atelier/galerie) naar gebruik van cultuurhistorisch waardevol gebouw ten behoeve van zowel het bedrijfsgebouw (atelier/galerie) als de hooimijt.

  • 10.

    Wijziging van het gebruik van een deel van het perceel met de bestemming “bedrijf” in artikel 5 van het bestemmingsplan “Landelijk gebied Woerden, Kamerik Zegveld” naar gebruik in de vorm van ontsluiting naar de op Nieuwkoops grondgebied gelegen beeldentuin en terras. Het gebruik in de vorm van ontsluiting eindigt op de grens van Woerden en Nieuwkoop.

 

Daar de aanvraag om omgevingsvergunning is aangevuld en het voorliggende ontwerpbesluit hierop ziet is het eerdere ontwerpbesluit, dat gedurende de periode van 14 juli tot en met 24 augustus 2016 ter inzage heeft gelegen, ingetrokken.

 

Het perceel waarop de aanvraag betrekking heeft is gelegen in het bestemmingsplan “Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld” en heeft hierin de bestemming “Bedrijf”. De activiteiten zijn in strijd met dit bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders overwegen medewerking te verlenen aan voornoemde activiteiten op grond van artikel 2.1, lid 1, sub c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze omgevingsvergunning zal worden verleend in samenhang met de buitenplanse afwijking van het bestemmingsplan op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onderdeel 3 van de Wabo. Een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad van Woerden is niet vereist.

 

Het ontwerpbesluit, te weten de ontwerp – omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken liggen in verband hiermee ter inzage van donderdag 26 januari 2017 tot en met woensdag 8 maart 2017 op werkdagen tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in de hal van het stadhuis en bij het omgevingsloket (alleen op afspraak). Het bezoekadres is: De Bleek 10 in Woerden.

 

De omgevingsvergunning is te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO- code: NL.IMRO.0632.omgvergmeije300-oOw1)

 

Gedurende bovenvermelde inzagetermijn kan een ieder gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbesluit. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het Burgemeester en wethouders van Woerden, Postbus 45, 3440 AA te Woerden.

 

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat, na telefonisch afspraak, doen ten kantore van De Bleek 10 in Woerden. Voor het maken van een afspraak kunt u 14 0348 bellen.

 

Woerden,

Burgemeester en wethouders van Woerden.

Naar boven