Ontwerpbestemmingsplan Uiterwaarden ter inzage

Logo Olst-Wijhe

Het college van B en W legt een ontwerpbestemmingsplan voor de Uiterwaarden ter inzage. Het plan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Uiterwaarden’ uit 2005. Een bestemmingplan moet elke tien jaar geactualiseerd worden. Het plan is conserverend van aard en bevat geen nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen die in de afgelopen tien jaar legaal hebben plaatsgevonden worden wel meegenomen. In het nieuwe plan worden zo veel mogelijk de bouw- en gebruiksregels gehanteerd die ook voor het buitengebied van de gemeente gelden. Daarnaast wordt het actuele beleid in de bestemmingsregels vastgelegd.

De gebieden van de bestemmingsplannen: “Partiele herziening IJsseluiterwaarden“ uit 2013, “Partieel bestemmingsplan Welsum - Verlegging gasleiding” uit 2015, “IJsselzone / Loswal Wijhe” uit 2011 en het wijzigingsplan “Welsumerwaarden” uit 2015 worden nu niet meegenomen in deze actualisatie. Deze plannen zijn nog actueel.

Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2016002009-0201) en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 3 augustus 2017 tot en met woensdag 13 september 2017. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons Klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl.

U kunt binnen de genoemde termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze geven op het plan. Stuur uw schriftelijke reactie naar de gemeenteraad. Vermeld op welk plan en op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het team Leefomgeving, via telefoonnummer 14 0570.

 

Naar boven