Bestemmingsplan Het Huis van Eemnes vastgesteld

Logo Eemnes

Op 3 juli 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Het Huis van Eemnes gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van het Huis van Eemnes op het openbare veld tussen de tennisvereniging en de voetbalvelden van Sv Eemnes, nabij Noordersingel 4. In Het Huis van Eemnes worden de bibliotheek, het sport en culturele centrum De Hilt en andere voorzieningen samengevoegd tot één multifunctioneel centrum. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de toevoeging dat in het Huis van Eemnes maximaal 1.000 m2 aan ondergeschikte kantooractiviteiten zijn toegestaan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan “Het Huis van Eemnes” (NL.IMRO.0317.BPhuisEemnes-Va01) ligt vanaf vrijdag 21 juli 2017 voor 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen en vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. U kunt hier terecht op afspraak, telefoonnummer 14 035. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

- een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan;

- een belanghebbende tegen de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en

- een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

 

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Eemnes, 21 juli 2017

 

Naar boven