Gecoördineerde vergunningen Natura 2000 Landgoederen Oldenzaal, deelgebied Snoeyinksbeek

Logo Overijssel

Aanleiding

Voor het gebied Middenloop Snoeyinksbeek (onderdeel van het Natura 2000-gebied Landgoederen Oldenzaal) moeten maatregelen worden uitgevoerd die nodig zijn om de natuur in dit gebied duurzaam te behouden en versterken. De maatregelen bestaan vooral uit het verondiepen van kleinere watergangen, afplaggen, het aanplanten van bos en het stoppen van drainage. Dit gebied, de Middenloop Snoeyinksbeek, loopt vooruit op de uitvoering van de herstelmaatregelen voor de overige stroomgebieden van het Natura 2000-gebied Landgoederen Oldenzaal. Grondeigenaren hebben hier de keuze gemaakt een SKNL-aanvraag in te dienen waarbij grond wordt omgevormd tot natuur. De maatregelen die hierbij genomen worden, hebben een positief effect op de instandhoudingsdoelen van de habitats, zoals beschreven in de gebiedsanalyse.

Voor de uitvoering van de (herstel)maatregelen Natura 2000 hebben de gemeente Losser en de provincie Overijssel de ontwerp-besluiten in gezamenlijkheid opgesteld. Deze ontwerp-besluiten (en bijbehorende stukken) hebben, op basis van de coördinatieverordening Natura 2000 Overijssel (d.d. 9 november 2016) en de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.33 en 3.34 Wro), gezamenlijk ter inzage gelegen in de periode 2 mei 2017 tot en met 12 juni 2017. Op de ontwerp-besluiten is één mondelinge zienswijze ingediend. Het verslag en de beantwoording van deze zienswijze is toegevoegd aan dit besluit. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassingen van deze besluiten.

Terinzagelegging besluiten Middenloop Snoeyinksbeek

Voor de realisatie van de maatregelen om de natuurdoelen in het plangebied te behalen, zijn de volgende besluiten opgesteld:

  • Bevoegd gezag gemeente Losser: Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk of werkzaamheden;

  • Bevoegd gezag provincie Overijssel: Vergunning op grond van de Wet Natuurbeschermingsvergunning voor gebiedsbescherming.

Via www.overijssel.nl/landgoederenoldenzaal <http://www.overijssel.nl/landgoederenoldenzaal> zijn de besluiten digitaal beschikbaar van 25 juli 2017 tot en met 4 september 2017. De besluiten liggen analoog ter inzage bij:

  • Gemeentehuis gemeente Losser, Raadhuisplein 1, LOSSER

  • Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE

Indienen beroep

In de periode van 25 juli 2017 tot en met 4 september 2017 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-besluit of als in redelijkerwijs niet verweten kan worden dat er geen zienswijze is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de definitieve vaststelling van de besluiten wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Een beroepsschrift kan ingediend worden onder vermelding van ‘Snoeyinksbeek, Landgoederen Oldenzaal’ aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepsschrift moet worden ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • a)

    Naam en adres;

  • b)

    Dagtekening;

  • c)

    Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d)

    De redenen en argumenten waarom er beroep wordt aangetekend.

Voorlopige voorziening

De besluiten treden in werking op de dag na het einde van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepsschrift verandert dit niet. Om de werking van de besluiten op te schorten kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepsschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met de coördinator vergunningen mevrouw Iris Wolters, i.wolters@overijssel.nl, 038 499 92 26 of het secretariaat van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, 070 426 44 26.

Voor inhoudelijke vragen, kunt u ook terecht bij dhr. Gidion Kok, g.kok@ecogroen.nl, 06 27 09 16 48.

Meer weten? Kijk ook op www.overijssel.nl/landgoederenoldenzaal .

Naar boven