Vooraankondiging bestemmingsplan met verbrede reikwijdte Bavoterrein

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte – Chw-omgevingsplan- wordt voorbereid voor de locatie Bavoterrein.

Het Chw-omgevingsplan is een nieuwe planfiguur die krachtens de Crisis- en herstelwet opgesteld kan worden en vooruit loopt, op de nieuwe Omgevingswet (die naar verwachting aan het eind van dit decennium van kracht wordt). Het Bavo-terrein is als gebied opgenomen in de 14e tranche Crisis- en herstelwet, welke op 28 oktober 2016 in werking is getreden.

Het verschil tussen een ‘regulier’ bestemmingsplan en een Chw-omgevingsplan (bestemmingsplan met verbrede reikwijdte) is dat een Chw-omgevingsplan mogelijkheden biedt om meer te regelen dan uitsluitend zaken die betrekking hebben op een goede ruimtelijke ordening, Zo maakt het Chw-omgevingsplan het mogelijk om ook zaken te regelen die ertoe leiden dat er een ‘veilige en gezonde fysieke leefomgeving’ ontstaat/in stand wordt gehouden.

Het plangebied van dit bestemmingsplan met verbrede reikwijdte betreft het huidige Bavoterrein met daarbij het gebied van de aan te leggen verbindingsweg tussen de Langevelderweg en de Herenweg en het bestaande terrein van de zorgboerderij van de Hafakker.

Het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte is met name bedoeld om op het terrein woningbouw mogelijk te maken.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het niet mogelijk te reageren.

Ten aanzien van deze voornemens liggen in deze fase van de voorbereiding geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen.

Wanneer het voorontwerp van het Chw-omgevingsplan voor het Bavoterrein gereed is, zal deze ter inzage worden gelegd met de mogelijkheid voor het indienen van inspraakreacties. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in het Noordwijkerhouts Weekblad en via de gemeentelijke website.

 

 

 

Naar boven