Ontwerpbestemmingsplan Bocage, herziening 2017 gemeente Echt-Susteren

Logo Echt-Susteren

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Bocage, herziening 2017

( NL.IMRO.1711.BP20170160-OW01)

 

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend, dat vanaf 24 juli 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Bocage, herziening 2017.

 

Op 22-9-2016 heeft de raad het bestemmingsplan Bocage vastgesteld Ook is toen het exploitatieplan

Bocage vastgesteld. Het bestemmingsplan Bocage ziet op de bouw van maximaal 215 woningen ter plaatse van het voormalig bedrijfsterrein Mommers Via Systems e.o.

 

Voor de realisatie van het plan hebben de gemeente Echt-Susteren en Hurks vastgoedontwikkeling BV het samenwerkingsverband Grondexploitatiemaatschappij Bocage (GEM Bocage) opgericht.

 

Vanwege de lange doorlooptijd van de gebiedsontwikkeling en de veranderingen in de markt, die tussentijds kunnen optreden, is het wenselijk om meer flexilbiliteit in te bouwen in het bestemmingsplan.

 

Ontwerpbestemmingsplan Bocage, herziening 2017

 

Het bestemmingsplan Bocage, herziening 2017 betreft de planologisch-juridische regeling voor het realiseren van maximaal 215 woningen in een groene , dorpse en eigentijdse setting. Het plan voorziet  in een gedifferentieerd woningaanbod en komt tegemoet aan de behoefte aan ruime bouwkavels en vrije sectorbouw.

 

In dit nieuwe bestemmingsplan Bocage, herziening 2017 zal op meerdere plaatsen strakke architectuur worden toegestaan tot maximaal drie lagen. Ook wordt de voorgeschreven maximale breedte per woning losgelaten.

Behalve de flexibiliteit in architectuur zal ook het aantal woningen per deelgebied gewijzigd moeten kunnen worden door het college. Het totaal aantal woningen van 215 mag evenwel niet overschreden worden.

 

Terinzagelegging/indienen zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 24 juli 2017 gedurende zes ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Daarnaast kan het plan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Gedurende deze termijn bestaat de mogelijkheid voor een ieder om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “ontwerpbestemmingsplan Bocage, herziening 2017”.

De zienswijzen moeten voorzien zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het team Beleidsontwikkeling (0475-478478).

 

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

De raad zal bij de vaststelling van het bestemmingsplan Bocage, herziening 2017 het exploitatieplan Bocage actualiseren (verplichte jaarlijkse actualisering).

 

Echt-Susteren, 20-7-2016

 

Naar boven