Ter inzage ontwerp-bestemmingsplan “Herziening Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek 2017” ex artikel 3.8 Wro

Logo Opmeer

Burgemeester en wethouders van Opmeer maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 Wro het ontwerp-bestemmingsplan “Herziening Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek 2017” ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied omvat de bestaande kernen Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek. Dit gebied wordt in hoofdlijnen begrensd door Koningspade/Pade/Hertog Willemweg (westzijde), Spanbroekerweg (zuidzijde), Middelweg/Herenweg (oostzijde) en Dr. Poolstraat (noordzijde). Ook het bedrijventerrein aan de Wester Boekelweg, Hoogwoud Oost én Heerenweide liggen binnen het plangebied.  

 

Begrenzing en inhoud

Met het nieuwe plan wordt het bestaande bestemmingsplan ‘Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek’ uit 2006 geactualiseerd. De in ontwikkeling zijnde wijk Heerenweide wordt opgenomen in dit plan. Het bestemmingsplan is verder overwegend conserverend van aard. Op enkele locaties worden onder voorwaarden nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

 

Ter inzage ligging

Het schriftelijke ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 20 juli 2017 gedurende 6 weken op werkdagen ter inzage van 09:00 tot 17:00 uur en op donderdagavond van 18:00 tot 20:00 uur bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0432.BPHHOS2017-ON01)

 

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een zienswijze naar voren worden gebracht. De brief dient gericht te worden aan de gemeenteraad van Opmeer, Postbus 199, 1715 ZK te Opmeer. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient vooraf een afspraak te worden gemaakt (0226-363302).  

 

Naar boven