Bekendmaking gezamenlijke terinzagelegging van besluiten aangaande verplaatsing supermarkt Hoogvliet binnen Hazerswoude-Rijndijk

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (gemeentelijke coördinatieregeling) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’ gewijzigd heeft vastgesteld; burgemeester en wethouders op 16 juli 2017 onder V2016/374 omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen hebben verleend; en een besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder - vanwege wegverkeerslawaai Rijndijk hebben genomen.

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling ligt te samen met het bestemmingplan en de andere genoemde besluiten en relevante stukken met ingang van 20 juli tot en met 30 augustus 2017 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage.

 

Besluiten

1. Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’

In Hazerswoude-Rijndijk is een Hoogvliet supermarkt gevestigd, verdeeld over twee locaties aan de Rijndijk 248-250 en Rijndijk 264-268. Hoogvliet Beheer is voornemens deze twee locaties te verlaten en een nieuw supermarktgebouw op te richten aan de Willem Kloosstraat 66 in Hazerswoude-Rijndijk en heeft hiertoe een verzoek ingediend. De bestaande locaties aan de Rijndijk worden herbestemd tot woonlocaties. Burgemeester en wethouders hebben besloten in te stemmen met deze ontwikkeling. Het verzoek past niet in de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het voorliggende bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’ biedt het juridisch kader waarmee de gewenste ontwikkelingen planologisch mogelijk worden gemaakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op

onderdelen gewijzigd (toelichting en bijlagen). Deze wijzigingen zijn een gevolg van een gewijzigd detailhandelsbeleid; aanvullend onderzoek naar de aspecten verkeer en parkeren.

 

2. Besluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Voor de realisatie van het supermarktgebouw aan de Willem Kloosstraat 66 te Hazerswoude-Rijndijk hebben burgemeester en wethouders van Alpen aan den Rijn op 16 juli 2017 onder V2016/374 omgevingsvergunning verleend. Het bouwplan past binnen het bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk - Woningen Rijndijk’.

 

3. Besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder - vanwege wegverkeerslawaai Rijndijk

Van de planprocedure maakt een procedure Hogere Waarden Wet geluidhinder -vanwege wegverkeerslawaai Rijndijk deel uit. De te realiseren woningen aan de Rijndijk liggen in een geluidzone behorend bij de Rijndijk. Omdat de voorkeursgrenswaarden van het wegverkeerslawaai wordt overschreden, zijn hogere waarden nodig. Hiervoor is een Besluit Hogere Waarden genomen. Voor het besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder is door de Omgevingsdienst Midden Holland een afzonderlijke publicatie met terinzagelegging van het besluit en het in kunnen dienen van beroep opgesteld.

 

Wanneer en waar kunt u de besluiten analoog en digitaal inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’ met bijlagen; het besluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen met bijlagen; als ook het Besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder - vanwege wegverkeerslawaai Rijndijk met bijlagen, liggen van 20 juli tot en met 30 augustus 2017 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

• Op papier bij de informatiebalie van het gemeentehuis Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl),

• Digitaal is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B140HRhoogvliet-VA01.

Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

 

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Bij dit project is sprake van de gemeentelijke coördinatieregeling.

 

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan c.q. bij burgemeester en wethouders op de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerp Besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging) tegen de betreffende besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. De besluiten en daarmee ook het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treden de betreffende besluiten en het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

drs. P.W. Jeroense mr. drs. J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 19 juli 2017

Naar boven