Verordening tot wijziging van de Verordening opleiding kandidaat-notarissen

De ledenraad van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie KNB;

Overwegende dat het gewenst is de regeling met betrekking tot de verrekening van het verschuldigde cursus- en examengeld te wijzigen;

Gelet op artikel 33 van de Wet op het notarisambt;

Gezien het ontwerp van het bestuur met bijbehorende toelichting;

Gelet op de adviezen van de ringen;

stelt de navolgende verordening vast:

De Verordening opleiding kandidaat-notarissen wordt als volgt gewijzigd.

I

Aan artikel 4 worden een tweede en een derde lid toegevoegd luidende:

  • 2. Er mag door de notaris geen regeling worden getroffen met de kandidaat-notaris om het cursus- en examengeld bij vertrek van het kantoor, zowel tijdens de opleiding als na voltooiing daarvan, geheel of gedeeltelijk terug te betalen.

  • 3. Het bepaalde in het tweede lid geldt niet in geval een kandidaat-notaris vrijwillig vertrekt. Voor die gevallen kan een terugbetalingsregeling worden overeengekomen, mits deze schriftelijk is vastgelegd.

II

Deze verordening treedt in werking met ingang van 1 juli 2017 of zoveel later als de termijn van tien dagen na publicatie in de Staatscourant is verstreken als bedoeld in artikel 91, tweede lid, van de Wet op het notarisambt.

Vastgesteld door de ledenraad op 14 juni 2017 en getekend door de voorzitter van de ledenraad van de KNB, mr. M.C. Stout, de dato 15 juni 2017, goedgekeurd door de Minister van Veiligheid en Justitie bij besluit van 11 juli 2017.

Naar boven