Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Windmolenpark Hattemerbroek en verlening vergunningen

Logo Oldebroek

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2017 het bestemmingsplan Buitengebied, Windmolenpark Hattemerbroek heeft vastgesteld. Op 11 juli 2017 is door de Gedeputeerde Staten van Gelderland de vergunning Wet natuurbescherming verleend, op 7 juli 2017 is door het waterschap Vallei en Veluwe de watervergunning verleend en op 7 juli 2017 is de omgevingsvergunning door burgemeester en wethouders (B&W) verleend.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Windmolenpark Hattemerbroek voorziet in de realisatie van vier windmolens met bijbehorende voorzieningen langs de N50. De realisatie van de windmolens is echter niet mogelijk op basis van de geldende bestemmingsplannen Buitengebied 2007 en Buitengebied Oldebroek-Zuid, waarin de betreffende locatie agrarische bestemmingen heeft. De ontwikkeling is daardoor strijdig met de geldende bestemmingsplannen. Om die reden is een wijziging daarvan nodig.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het besluit van de gemeenteraad van Oldebroek van 7 juli 2016 met kenmerk 247067/248078 maken het mogelijk dat diverse procedures gelijktijdig kunnen worden doorlopen. Omdat voor de realisatie van het project meerdere besluiten nodig zijn, worden om die reden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, de watervergunning en de Natuurbeschermingswetvergunning gecoördineerd behandeld.

Inzagetermijn

Van 19 juli 2017 tot en met 29 augustus 2017 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en de verleende vergunningen met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

1. Door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

2. Op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl (zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning incl. tekeningen als het coördinatiebesluit),

3. Op www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen bestemmingsplan). Op deze site kunt u het bestemmingsplan inzien door te zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.BG156-VG01.

Beroep

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende vergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verleende vergunningen) door een belanghebbende:

a. die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

b. aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

 

Eventueel beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s‐Gravenhage.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan en vergunningen

Het bestemmingsplan en de vergunningen treden in principe in werking op 30 augustus 2017. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden beide besluiten niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 18 juli 2017

Naar boven