Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan ‘Ellenaar’

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend, dat zij het uitwerkingsplan ‘Ellenaar’ op 11 juli 2017 gewijzigd hebben vastgesteld.

De gemeenteraad heeft op 14 december 2015 het globale bestemmingsplan ‘Inbreidingslocaties’ vastgesteld. In dit bestemmingsplan worden tien locaties aangewezen als verder uit te werken woningbouwlocaties.

Een van deze inbreidingslocaties betreft het braakliggende terrein van ca. 1.200 m2 aan de kruising tussen de Industrieweg en Ellenaar, in het noorden van de dorpskern Mierlo.

Het uitwerkingsplan ‘Ellenaar’ maakt de bouw van maximaal 2 vrijstaande woningen op dit terrein mogelijk.

Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door het woonperceel van de woning gelegen aan de Ellenaar 25, aan de oostzijde door de weg Ellenaar, in het noorden door de Industrieweg en aan de westkant door een grasveld/wei.

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen en nadere overwegingen hebben Burgemeester en Wethouders besloten het uitwerkingsplan gewijzigd vast te stellen. De wijziging betreft het opnemen van een verwijzing over archeologisch onderzoek in de plantoelichting van het uitwerkingsplan naar de plantoelichting behorende bij het bestemmingsplan ‘Inbreidingslocaties’.

Met ingang van donderdag 20 juli 2017 ligt het vastgestelde uitwerkingsplan gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur in de publiekshal in het gemeentehuis in Geldrop, Hofstraat 4. Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Peter Verstraaten (Afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die in de ontwerpfase tijdig een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen zes weken vanaf de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase. Tenslotte kan beroep worden ingediend door belanghebbenden, specifiek met betrekking tot het ten opzichte van het ontwerp gewijzigde onderdeel van het uitwerkingsplan.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop-Mierlo, 19 juli 2017

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

de secretaris, de burgemeester,

N.J.H. Scheltens B.H.M. Link

Naar boven