Vastgesteld bestemmingsplan ‘Broekdijk 33a / Nieuwe Dijk ongenummerd Kesteren’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, dat voor een ieder ter inzage ligt, het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 juli 2017 vastgestelde bestemmingsplan: ‘Broekdijk 33a / Nieuwe Dijk ongenummerd Kesteren’

Broekdijk 33a en Nieuwe Dijk ongenummerd in Kesteren is een bestaand, gekoppeld agrarisch bouwperceel. Momenteel is op het perceel Broekdijk 33a nog een varkenshouderij in bedrijf. Het bedrijf wordt beëindigd. Dit plan is opgesteld om het agrarische perceel aan de Broekdijk 33a om te zetten naar een woonbestemming, waarbij de stallen worden gesloopt en het perceel landschappelijk wordt ingepast. Op het perceel Nieuwe Dijk ongenummerd wordt, binnen het reeds bestaande agrarische bouwperceel, een kippenschuur gerealiseerd. Dit plan maakt daarbij een anderhalve meter hogere goot- en bouwhoogte mogelijk t.o.v. het geldende bestemmingsplan, alsmede een nieuwe bedrijfswoning.

Inzageperiode: 20 juli 2017 t/m 30 augustus 2017

Inzageplaatsen:

- analoog: tijdens de openingstijden van het Omgevingsloket van het gemeentehuis Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden

- digitaal: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpKEnwdkAbroekdk33a-vst1

- digitaal: www.nederbetuwe.nl (Veel bezochte pagina’s - Bekendmakingen - 2017 - Week 29 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Bestemmingsplan ‘Broekdijk 33a / Nieuwe Dijk ongenummerd Kesteren’)

Schriftelijk beroep: Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop de bestemmingsplannen ter inzage zijn gelegd, ofwel vrijdag 21 juli 2017. Beroep is mogelijk door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen. Adres: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 19 juli 2017

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven