Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst

Logo Dronten

over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 Wro

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 4 juli 2017 met Maatschap J.S. Berghorst B. Berghorst en H.H. Bos en A. Bos, gevestigd te Dronten (hierna: exploitant), een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening heeft gesloten. Deze overeenkomst is gesloten in het kader van het kunnen vergroten van het bestaande agrarische erf ten behoeve van uitoefenen van het bestaande melkveehouderijbedrijf, op (een gedeelte van) de percelen kadastraal bekend gemeente Dronten, sectie C, nummers 1270, 1298 en 1299, plaatselijk bekend als Oudebosweg 32 te Dronten.

De zakelijke beschrijving van de inhoud en de tekening van het exploitatiegebied van deze overeenkomst ligt vanaf 13 juli 2017 tot en met 24 augustus 2017 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder kosteloos ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis te Dronten.

De zakelijke omschrijving is hieronder te lezen.

Anterieure overeenkomst tussen gemeente Dronten en exploitant Maatschap J.S. Berghorst en B. Berghorst en H.H. Bos en A. Bos .

Publicatie en ter inzage legging volgens artikel 6.24 Wro en 6.2.12 Bro .

  • 1.

    Tussen de gemeente Dronten en exploitant is op 4 juli 2017 een anterieure overeenkomst gesloten, zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening.

  • 2.

    Mevrouw B. Berghorst-Ruitenberg is eigenaar van het perceel kadastraal bekend gemeente Dronten, sectie C, nummer 1298, groot circa 1.280 m², plaatselijk bekend als Oudebosweg 32. De heer J.S. Berghorst is eigenaar van de percelen kadastraal bekend gemeente Dronten, sectie C, nummers 1270 en 1299, respectievelijk groot circa 328.066 m² en 8.565 m². De heer H.H. Bos heeft het recht van opstal voor de percelen kadastraal bekend gemeente Dronten, sectie C, nummers 1270 en 1299, respectievelijk groot circa 328.066 m² en 8.565 m².

  • 3.

    Exploitant is voornemens op (een gedeelte van) voornoemde percelen, zoals deze zijn aangeduid op de tekening van het exploitatiegebied, het agrarische erf te vergoten tot 3,5 ha. ten behoeve van de bestaande melkveehouderij.

  • 4.

    Het hiervoor onder 3 beschreven voornemen past niet binnen de gebruiksmogelijkheden van het bestemmingsplan “Buitengebied (D4000)” en “Buitengebied (9010)” en “Wijzigingsplan Buitengebied Oudebosweg 32 te Dronten”.

  • 5.

    Om de voorgenomen erfvergroting mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld.

  • 6.

    Eventueel benodigde vergunningen moeten door exploitant zelf worden

aangevraagd.

  • 7.

    Exploitant zal de gemeente een exploitatiebijdrage betalen, waarmee de gemeente de kosten verhaalt die de gemeente moet maken om de benodigde ontwikkeling mogelijk te maken.

  • 7.

    Exploitant heeft zich verplicht eventuele planschade aan de gemeente te compenseren.

  • 8.

    Met deze anterieure overeenkomst wordt voldaan aan de verplichting van volledig kostenverhaal van artikel 6.12 Wro.

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Dronten, 13 juli 2017.

Burgemeester en wethouders van Dronten

Naar boven