Bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Bestemmingsplan vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 5 juli 2017 besloten heeft tot vaststelling van het bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo. Hierbij heeft zij tevens wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de verplaatsing van het tuincentrum “De Struukakkers” vanaf de locatie Struikakkers 23 in de kom van Ermelo naar de locatie aan de Oude Nijkerkerweg. Op de vrij komende locatie in de kom zijn 8 nieuwe woningen voorzien. Aan de Oude Nijkerkerweg maakt dit bestemmingsplan het nieuwe tuincentrum met een bedrijfswoning mogelijk. Voor het aangrenzende perceel van Van Grevenhof aan de Oude Nijkerkerweg 165/165a maakt het bestemmingsplan een lichte bedrijfsbestemming, kwekerij, bedrijfswoning en woning mogelijk, die net als het tuincentrum worden ontsloten vanaf de nieuwe aansluiting op de Kolbaanweg. Dit bestemmingsplan biedt het juridisch planologisch kader voor deze ontwikkelingen.

 

Besluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder is voor dit plan een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidniveau op de gevels van de bedrijfswoning bij het tuincentrum aan de Oude Nijkerkerweg (ong.) en bij de nieuwe woning op het perceel van Van Grevenhof aan de Oude Nijkerkerweg 165/165a boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 55 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het railverkeer op de spoorlijn Amersfoort-Zwolle.

 

Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de geluidnorm wordt gebleven. In verband hiermee heeft het college van burgemeester en wethouders hogere grenswaarden vastgesteld op grond van de Wet geluidhinder.

 

Het raadsbesluit ligt met het vastgesteld bestemmingsplan en de daarbij bijbehorende stukken, inclusief het besluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken, met ingang van 20 juli 2017 tot en met 31 augustus 2017, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via www.ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

 

Het raadsbesluit en het vastgesteld bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPstrkakkrsOnijkwg-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot vaststelling van hogere grenswaarden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:

  • a.

    belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • b.

    de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • c.

    belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • d.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

 

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan danwel het besluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden niet op. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Ermelo, 11 juli 2017

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven