Vastgesteld bestemmingsplan “Grotestraat 40 Sambeek”

Logo Boxmeer

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken hierbij bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2017 het bestemmingsplan “Grotestraat 40” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bouwen van drie woningen aan de Grotestraat 40 in Sambeek.

Een woning wordt volgens de Wet geluidhinder beschouwd als een geluidsgevoelig object dat getoetst moet worden aan de geluidsnormen. Het perceel ligt in de geluidszone van de Grotestraat. Door het wegverkeer zal de voorkeursgrenswaarde overschreden worden. In verband hiermee heeft ons college op 11 juli 2017 besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden geluid zoals bedoeld in de Wet geluidhinder.

Met ingang van 19 juli 2017 liggen het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer. Het bestemmingsplan en het besluit zijn ook te raadplegen via www.boxmeer.nl/bekendmakingen/bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is daarnaast ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen beide besluiten kan tot en met 29 augustus 2017 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze ten aanzien van het conceptbesluit c.q. ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 30 augustus 2017, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Economie.

 

Naar boven